coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Bilen

Så har våren gjort sitt antåg...underbart...det innebär ju också att bilen måste fixas till. I fredag efter jobbet tänkte jag att nu ska bilen tvättas ordentligt. En av min kollegor hade skrytit upp Ok på teg så jag for dit. Någon dag innan hade pappa också pratat om att man måste avfetta bilen så här på våren. Jag ringde upp honom för att fråga vilken avfettning man skulle köpa och då var han också precis på Ok teg. Det var ju perfekt. Pappa fick hjälp med att tvätta bilen och jag fick hjälp med min. Den blev som alldeles ny, man blir som lite stolt över sin bil då.

På söndagen så åkte jag hem till mamma och pappa  för att byta däcken på bilen. Pappa är ju så snäll att han gör det åt mig. Samtidigt så dammsugade jag insidan, putsade fönstren och dammtorkade bilen. Då blev det en riktig nybilskänsla. Idag när jag skulle hem från jobbet luktade det ny bil, kan det bli bättre.

Det som nu är svårt är att hålla efter bilen när det gäller tvättning men men får ta och skärpa mig.

Kurs

Jo, idag ska jag på en kurs i photoshop. Är alltid lite nervös för hur det ska gå innan. Ska jag hitta dit, är den största frågan. Även om man tittar på eniro så ska man ju hitta in i byggnaden...ja, ja det brukar ju gå bra. Man ska ha med sig 10 bilder så jag sitter nu och funderar vad jag ska ta med mig för typ av bilder. Jag kan ju inte bara ha smyckesbilder.Det ska i alla fall bli riktigt kul att lära sig att redigera på riktigt. Hitills så har jag mest redigerat på fri hand.

Nu har jag precis kommit hem från kursen. Jag hittade dit...Det som är bra med att gå på kurs är att man tar sig ett tillfälle då man verkligen sätter sig in i något. Det var verkligen lärorikt idag, mycket som jag inte kunde men en del som jag redan gjort. Man blir dock lit less efter 2,5 timmar. Tempot var inte så högt heller men det kan man ju behöva. Ser dock fram emot de kvarvarande träffarna.

Årsmöte

Tja, nu har vi haft årsmöte i fribbeklubben...tja, vad ska man säga. Det är inte direkt enligt allmänt kända regler som vi har våra årsmöten det blir liksom lite hipp som happ. Det tog oss tre timmar denna gång att ta oss igenom föredragningsistan och då var v bara tio närvarande, det är inte illa. Men det är ju rätt kul också det känns rätt avslappnad. Alla vågar komma till tals och det är ju faktiskt väldigt viktigt. Så nu är det enda som återstår att jag ska skriva protokoll...men ja det går nog rätt fort. Kul att prata fribbe...snart är säsongen här. Synd bara att det ska snöa hela tiden :(

Nu är serien utläst

Nu har jag äntligen läst ut alla delar i Millenium-triologin. För mig blir det att jag måste läsa ut alla delar när jag väl har börjat. Det är som att något ligger och pockar på när man vet att man inte läst alla delar. På samma sätt som när man väl har börjat med en bok så måste man läsa ut den. Det känns med andra ord skönt att detta är över nu. Jag har gillat böckerna mer och mer. De är så smarta och intellegenta och även om de är rätt råa så känns det inte så hemskt.

Lampa

Jag har på slutet varit helt inne på möbler. Min matta till det nya bordet blev inte snyggt så jag har beställt hem en ny matta. Jag ska låna hem den och kolla om den passar. Det är en röd ryamatta, mysigt va! När jag var och kollade på mattan hittade jag denna, enligt mig, snygga lampa så jag köpte den bums. Den kom med en lampkontakt och i mitt sovrum finns inga sådana kontakter. Jag behövde med andra ord knipsa av sladden och sätta den i en sockerbit till en förlängningssladd för att få lampan att lysa. Gjorde detta i morse då jag vaknade ovanligt tidigt. Det är verkligen inte likt mig att vakna före väckaren men lampan behövde komma upp.

Lampa

andra boken

jo, har nu läst ut den andra delen i milleniumserien. Tycker att den var betydligt bättre och den gick framför allt mycket fortare att läsa. Den slutade ju dock så abrupt. Det är ju som att man bara måste läsa den tredje delen nu på en gång. Jag brukar verkligen inte läsa när jag jobbar med har nu läst ett kapitel varje kväll...inte illa att kunna slita sig, eller hur...Måste bara få tag i bok tre, någon som har en att låna ut?

jag vet inte riktigt...

Fick ett sms idag om att mitt nya soffbord kommit. Det var ju verkligen perfekt i tid. Stuvade in det i bilen, rymdes i min lilla Polo, och krånglade upp det till lägenheten. Man är ju rätt teknisk ? så jag skruvade fast benen alldeles själv. Ställde upp det och det känns så där :(  Det är som att det inte riktigt passar in eller så är det jag som inte vant mig. Det första jag såg i alla fall var att jag måste köpa in en ny matta. Har ett vitt bord med naturvit matta inte så snyggt...tänker att jag kanske ska titta på en röd ryamatta...hur fint låter inte det? Måste åka iväg på lite möbelaffärer och spana in mattutbudet. Typiskt att en sak ska leda till en annan...

Har idag även suttit med beställningar på jobbet. Vi har lite andra avtal i år och det var helt fantastiskt. I år kan vi köpa in limstift till priset av 0,36 kr jämför med i fjol 14kr. Det blir många limstift i år...

Soffbord

Så har man precis sålt sitt soffbord. När jag vann pengarna i tv så tyckte mamma att jag skulle köpa mig något för pengarna. Jag höll med så jag for till Mio där jag tittat på ett soffbord sedan i höstas. Jag slog till och väntar nu på det. Bilden föreställer bordet men jag har det med vit skiva, snygg va! I alla fall så måste man ju bli av med sitt gamla. Jag satte in en annons i blocket kl. 11.30 idag och nu kl  15.40 har de varit och hämtat det. Det är ju hur praktiskt som helst. Jag behövde bara sitta framför datorn, fantastiskt...

Soffbord

Snopet

Jo, pärlsiten där jag handlar har öppnat en stor affär i Övik. Under denna vecka har de haft öppningserbjudanden och jag tänkte att det vore ju kul att se hur det blev. Tänkte att jag på samma gång kunde hälsa på syrran. Direkt efter jobbet på fredagen drog jag mig ner till Övik. Parkerade och tog ut pengar. När jag kommer in i affären är ungefär 1/3 av alla pärlor borta. Ägarna har åkt på mässa i Luleå och tagit med ALLT det jag behövde. Jag visste att de skulle i väg på mässa men inte att de skulle ta med sig en massa. Det kunde väl de ha skrivit på hemsidan....riktigt trist....man känner sig så lurad...de som jobbade i affären sa hela tiden till kunderna "Hela sortimentet finns i affären på måndag igen" jo, men det hjälper ju föga när man bor i Umeå...Jag fick i alla fall träffa syrrans familj och det var ju trevligt.

90-årsfest

I lördags var det nått så trevligt som 90-års fest. Tre killar som fyllde 30 hade kalas ihop. Det var tema student så all mat värmdes i micro, har inte orkat ta upp min micro till lägenheten än..., men det var gott, pizza, paj och lasagne. Till efterrätt var det chokladmoussetårta mm min favorit. Under kvällen var det två tipstävlingar. Man kan ju säga att jag inte hade många rätt. Känner bara en av de tre och många av frågorna  var från barndomen...inte lätt. Trevligt att träffa lite nytt folk.

I söndags plockade vi in utställningen från Holmsund, hade sålt en del så det var ju kul. Nu är utställningarna slut vilket är lite trist.

Hade alldeles glömt bort att arbetsplatsombuden var bjudna på droskan ikväll, så  jag slipper laga middag, jippi...

Over and out