coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Liten reseblogg

Tisdag 23/12
Idag har vi tagit en longtailbat ut till Coral island. Vi hade hort att det skulle vara sa bra snorkling dar och alla broschyrer visade detta. Nar vi kom fram var det koraller nastan in till strand sa det var svart att bada. Jag och Jonas gav oss ut pa en snorklingstur men det mesta vi sag var kossade koraller. Tsunamin hade nog gatt hart at stranden. Vi fick ta oss ratt langt ut men det var inte alls sa bra som pa andra stallen. Det basta med on var att man satt pa bord i sanden och at, da ar ju utsikten ratt ok. Tillbaka pa hotellet sa hade jag, Jonas och Frida Albin frikvall. Vi akte in till Karon och at pa Karlssons igen...gott. Efterat unnade vi oss en fotmassage for 62,50 kr. De holl pa att knada i en timme...otroligt skont. Tyvarr ar jag sa kittlig sa att nar hon narmade sig knat sa kunde jag inte halla mig for skratt men det kittlades otroligt mycket....
Jonas hade bestamt redan innan att vi skulle till talten (ett jatte stort presannings talt med jatte manga affarer) och shoppa. De ar ju jobbiga men vill man verkligen ha nagot sa gar det bra att fa bra priser. Jag handlade inget men Jonas och Frida handlade t-shirts och klader till Albin.
Nu ar vi tillbaka pa hotellet och lyssnar till det fantasriska bandet Emotion band. Har svart att fatta att det ar julafton imorgon...har inga julkanslor alls, far se hur den dagen ser ut. Det ska bli spannande...

Angaende brunheten sa ar jag inte sa brun...har ju lite svart att bli det. Det ar mest en rodbrunfarg. Har haft solskyddsfaktor 25 hela tiden. Nu har jag i alla fall uppdrag benen...de vill inte bli bruna alls sa jag jobbar hart pa att ha de i solen. Jag vill ju vara lite brun nar jag kommer hem. Det ar bara tre dagar kvar till hemfard...snyft...na, det ska bli skont.

Lite reseblogg

Måndag 22/12
Jo, idag vaknade jag riktigt tidigt, 7.30. Låg kvar i sängen och lyssnade på julmusik. Man har ingen julkänsla som helst när man här. Thailändarna försöker att julpynta men det är mest staniolpapper i metallfärger. De är även väldigt förtjusta i blinkande lampor. Granen i lobbyn är i plast och har dessa lampor. De har även byggt ett pepparkakshus av salta kex, uppfinningsrikt.
Idag har vi legat vid vår vanliga strand. Jag och Jonas for ut för att snorkla på ett ställe där vi hört att det var bra snorkling. Det var ganska långt ut och jag hade inga fenor så jag vände när vi kommit fram, blev lite skraj. Vi hade även hört om en restaurang som låg slutet på stranden uppe bland klipporna. Jag, ma och pa gick dit för lunch och det var lite läskigt att sitta där uppe med klipporna under sig. Maten var dock väldigt god och billig. Stället såg ruckligt ut med återanvända brädor med gamla spikar kvar men recycling är ju bra. Vi åkte till poolen senare på eftermiddagen och glassade lite.
Mamma och pappa hade en Albin frikväll i kväll så de åkte till Karon och åt. Vi andra åkte till Dino och åt. Albin var i sitt Efter middagen fotograferades Albin i flintabilen och i ett dinosauriekranie. Där blev han helt vild och dansade oavbrutet. Efter en vandring tillbaka till hotellet beställde vi glass till rummet. Jonas och Frida är så trötta att de gick och lade sig 9.30....illa, illa...

Liten reseblogg

Idag har vi haft gjort en liten tur runt Phuket. När vi bokade biljetter till Phi phi island så fick vi tillgång till en minibuss gratis en dag. Vi började med ett stopp på en elefantfarm där vi tittade på elefanter och  Albin var storögd. Sedan bar det vidare till en utsiktspunkt där man hade utsikt över både Kata, Kata Noi och Karon beach. Detta land är buddistiskt och de har byggt en 45meter hög staty över budda på ett berg i Phuket. Den syns från alla håll och vårt tredje stop var vid denna staty. Där hade man även fin utsikt över Phuket stad. För att vi skulle få resan gratis var vi tvugna att stanna vid en stor juvelaraffär. Det var smycken över allt. De som arbetade där låg ständigt 5 meter efter oss och försökte få oss att shoppa. Tillslut fick man ge vika och jag köpte en ring i äkta silver med rosa stenar på. Det som var bra med stället var att man fick gratis dricka hur mycket man ville.
Chauffören släppte av oss i Patong ännu en by i Phuket. Vi fixade solstolar men hunger hade gjort sig känd och vi hade sett att de hade Burger King så vi åt lunch där. Trevligt med lite hamburgare... Sedan blev det sol och bad för hela slanten. Vid 5 tiden så gick vi omkring lite i Patong. Det är matmarknad där i helgen så vi köpte bananpannkaka, mycket gott, och man fick blanda olika frukter så gjorde de en fruktdrink som var väldigt god. Det man slås av i Patong var att man såg äldre män med unga thailändskor. Det är riktigt beklämande att se detta. Innan vi for hem tog vi en glass öch kaffe på starbucks. Tuktuk hem och nu ska vi ner och få i oss något käk i hotellrestaurangen och lyssna på the emotion band.

Liten reseblogg

Lordag 20/12

Vi bestamde att vi skulle aka till en strand man bara kan na via bat. Den heter Freedombeach. Vi tog en longtailboat dit. Farden var mycket varm och samtidigt sa var det kul att se Kata och Karon fran havssidan. Freedom beach var helt underbart...som ett paradis kan man saga. Sanden var harlig, det var trevlig snorkling, palmerna stod uppradade och under de sa fanns det solsangar. Det var svalt och harligt i skuggan under palmerna. Nar vi kom dit bastallde vi mat som serverades den tid vi valde. Alla var nojda med maten utom Jonas. Ibland vet man ju inte riktigt vad man bestaller. Efter en harlig dag sa avslutade vi med att ata pa two chefs igen. Alla valde en tre ratters middag. Forratt: vitloksbrod Varmratt: File minjong  Efterratt: Blabarscheesecake  
Vi var ratt trotta efter dagen sa det bar hem fort. Alla sover nog men jag har skrivit denna reseblogg. Jag aterkommer...

Liten reseblogg

Fredag 19/12
Vi tog en vanlig dag pa stranden utmattade efter torsdagen. Det var helt otroligt varmt....men ja det borjar man ju bli van vid nu :)
Kvallen tillbringades i Kata. Vi borjade med att titta pa solnedgangen. Tyvarr var det lite disigt sa vi sag inte hela solnedgangen. Darefter at vi pa horngrill, en barbeque som var riktigt god och billig. Efterat sa gick vi runt lite och vi kvinnor satte oss pa en skonhetssalong. Jag gjorde pedikyr och de malade mina naglar jattefint rosa med blommor pa. Mamma gjorde manikyr och Frida skrubbade fotterna sa att de nu ar helt lena och fina. Det kallas lyx. Min behandling gick pa ca 60 kr...billigt eller hur.

Lite reseblogg

Torsdag 18/12
Vi steg upp tidigt och at frukost. Sedan bar det av for mig, Frida och Jonas pa en lite tripp. Vi blev upphamtade av en minibuss som korde oss till hamnen. Trafiken ar inte av denna varld. Jag var typ skraj hela tiden da de inte riktigt kor som vi dar hemma...det gjorde det inte battre att jag satt fram...men vi kom fram helskinnade. Framme sa fick vi kaffe, te, vatten och en bla prick som visade vilken bat vi tillhorde. Vi steg ombord pa en speedboat som det heter. Den hade tre 225 hastars motorer. Pa baten var vi ca 30 st. Det var riktig sjo sa det gungade rejalt och vi blev helt dyngsura. Snart var vi da framme pa vart forsta stopp och det var snorklig direkt fran baten. Det var helt underbart att dyka ner i vattnet och titta pa fiskarna. De ar otroligt vackra och det ser ut som att man simmar i ett akvarium. Det ar fiskar som stryker runt armarna det ar bara harligt.
Nasta stop var pa maya beach. Det var dar de spelade in filmen the beach. Sanden dar var helt fantastisk. Det var nog den finkornigaste sand jag sett. Den var som ett mjol.
Det bar sedan av till Monkeybeach. Dar snorklade vi men har var det lite grumligare men anda ratt coolt. Pa samma strand fick vi bananer av reseledaren som vi matade aporna med. De kom och tog bananbiten ur ens hand. De skalade biten och at upp den. De var hur sota som helst, ganska overklig kansla.
Vi akte vidare till phiphi island och at en thailandsbuffe. Pa den stranden var vi ratt ensamma...en idyll och paradisiskt.
Nasta stopp var pa en liten o. Stranden gick over hela on. Sanden var fantastisk och snorklingen var jatte bra. Vi sag flera olika sorters fiskar och sikten var klar. Det samsta med den on var att det var hur manga turister som helst sa de var ju pa en hela tiden.
Vi kom tillbaka till hotellet vid 16.30 och duschade snabbt sedan bar det av till Karon for en pizza.

Liten reseblogg

Onsdag 17/12
Vi sov ut lange sa vi kom inte ivag till stranden sa tidigt men det var skont att sova ut. Idag var det vanliga stranden som gallde. Hur harligt som helst. Vi stannade lite lange an vanligt men vi kom ju a andra sidan dit lite senare.
Pa kvallen for vi till nya Kata och at pa en bullrig restaurang. Maten var inte heller nagon hojdare...ingen av oss har blivit magsjuk annu....det ar val kanon. Vi gick till ett kafe och drack kaffe och kom pa att vi skulle spela minigolf. Det finns en restaurang som heter Dino som ar uppbyggd efter the flintstones. De har ocksa byggt upp en minigolfbana. Det var jatte bra gjort. Man gick genom vulkaner, backar med fiskar, vattenfall, stalaktiter och olika dinosaurier. Albin blev som helt tokig dar. Det gick inte att halla i honom... han var overallt. Det slutade i alla fall med att Jonas vann. Jag blev sa okoncentrerad nar Albin var overallt. Men kul var det.

Liten reseblogg

Tisdag 16/12
Lite less pa var egen strand sa vi tog en tuktuk (thailands taxi for manga personer) till straden som ligger bredvid var. Den hater Kata Noi. Den var lite mindre an var och inte lika langgrund men det blaste skont och lunchen var billig.
Pa kvallen akte vi in till Karon igen och at pa Karlssons...dvs en svensk resaturang...mycket god mat. Har i thailand sa ar alla sa oerhort vanliga och de ar service inriktade. De lagger servetten i knat, fyller pa drickan nar de ser att man druckit 2 munnar osv. Man man vant sig med detta sa var servicen pa Karlssons lite mer svensk vilket man direkt tycker ar lite samre. 

Bade i Karon och Kata sa finns det hur manga stallen som helst som saljer klader, skor, kuddoverdrag, vaskor mm. Det kan vara riktigt jobbigt ibland da de standigt ar pa en och tjatar pa att man ska titta. Ska man dock ha nagot sa maste man vara beredd pa att ga i prutstrid. Det galle att vara hard, latsas att ga dar ifran...da kan man fa ett bra pris. Sjalv sa har jag kopt ett par flip flopps, kuddoverdrag, ett harband, en sarong, ett halsband, klanning, solglasogon (glomde mina hemma) och sakert nagot som jag glomt. Allt ar ju billigare an i Sverige. En sarong kostar ca 50 kr. En t-shirt med tryck ca 40 kr.

Liten reseblogg

Mandag 15/12
Ja denna dag sa borjar vi med frukost som vanligt...ja, frukosten ja. Det ar buffe. Det finns allt mojligt gott. Det ar mackor och det, frukt, juicer, bacon, korvar, nudlar, fil, sotsaker och agg. Det finn tva anstallda som bara skoter aggen. Man bestammer sjalv om det ska vara hard kokt, omelett, vandstekt ja ni forstar.
Sedan bar det av till stranden igen. Pappa bjod oss ungdomar pa en liten tur med vattenskotrar. Jag har aldrig testat att kora vattenskoter men det var jattekul och vilken fart man kan fa upp...riktigt harligt. En sadan skulle man ha pa stugan och kora omkring med.
Efter stranden lite bad i poolen pa hotellet och vila pa rummet. Frida & Jonas traffade en kollega till Jonas sa de for och at pa ett annat stalle an jag och ma&pa. Vi akte till byn bredvid som heter Karon och at pa en resturang som bara har thailandsk mat. Det var helt underbart gott.
Pa hotellet sa har de alltid live musik mellan 19 och 23 men ingen lyssnar. Man tycker riktigt synd om de...vi brukar lyssna lite varje kvall for att vara lite snalla.

Lite kort reseblogg

Sondag 14/12
Det ar ca 1 km ner till stranden fran hotellet. Hotellet har darfor en egen strandbuss som tar alla till stranden gratis. Pa stranden sa finns det solstolar som hotellet ager som man lanar gratis. Dar finns ocksa handdukar som man lanar. Helt perfekt. Jag hade utrustat mig med solskydd 25 och lag under parasollet hela tiden sa inte blir man direkt brun...det var dock sa otroligt varmt att man hela tiden maste i badet. Om det ar 32 grader i luften sa ar det 29 grader i vatten. Det vill saga man behover inte gruva sig direkt. Det ar hur harligt som helst att ligga i badet...jag ser alltid ut som ett russin for jag tillbruingar sa mycket tid i vattet. Efter strand och vila pa hotellet sa bar det av till Kata for middag. Vi at pa en jatte bra restaurang Two Chefs...svensk agd...sa man vet vad man far...
Nar man aker med en barnfamilj sa blir det tidiga kvallar men det ar ju harligt ocksa da kan man forlora sig i en god bok.

Liten kort reseblogg

Fredag 12/12
Vi akte fran Umea kl 6.00. Det var ratt ok vader men det skulle bli varre. Nar vi kommit en bit nedan for Ovik sa borjade det att snoa. Det var dock inte helt sikt fritt men besvarande. Vi gjorde endast ett stopp pa vagen for att vara sakra pa att vara i tid. Vi kom i tid och hann vaxla pengar, ata och checka in. Det ar ju ruggigt enkelt nufor tiden da allt ar elektroniskt. Val pa planet sa vantade en 11 timmars resa. Det var valdigt lange...vi hade dessutom en familj bakom oss som inte kunde vara tyst och deras dotter kunde definitivt inte sluta skrika. Detta innebar att jag inte sov nagonting pa flyget. De visade dock Mamma Mia sa det var ju lite raddning. Alltsa 11 timmar ar grymt lange. Jag var less efter 2 timmar, tankte att det ar inte vart...men ja, jag hade ju fel. Antligen sa kom vi fram till Phuket och dar var det varmt. Efter en bilfard pa en timme sa var vi antligen framme pa hotellet. Jag och ma&pa fick vara rum direkt men Fria och Jonas fick vanta. Det forsta vi gjorde var att lagga oss for att sova i 2 timmar. Nar vi vaknade var kl 14 och vi at pa hotellets restaurang. Vi tog sedan en promenad till stranden och for att se oss omkring. Pa kvallen at vi pa hotellet igen och sedan bar det i sang tidigt. Den stora kanslan for dagen var att det var VARMT...

Rummen...ja en historia for sig sjalv. De ar helt underbara. Jag har ett rumm som typ ar lika stort som min lagenhet. Jag har en dubbelsang alldeles sjalv, platt tv (som visar thailandska sapor), badrum med en stor dusch, gratis saftey box, man far gratis vatten pa rummet och te, kaffe...tja jag det ar grymt. Ga in pa http://www.phuketnalina.com/ om du vill se hotellet.