coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Inför kvällen

Idag känns det väldigt svår tippat. Det är ingen som jag känner är en klar segrare utan att ha lyssnat på låtarna. Kan ju gissa på BWO och Patrik Isaksson men i årets festival är känns allt otippat.

Tulpanregler

Är det någon av er som har tulpanregler? Mina tulpanregel säger att:

1. Jag måste ha städat ordentligt, inte bara plockat undan.
2. Det måste vara helg.

Detta innebär att jag inte så ofta får köpa hem tulpaner, tyvärr. Har lite fobi för dammsugaren :)
Det finns i alla fall inget bättre än att städa på torsdagen och på fredagen komma hem med tulpaner och det är bara fräscht.

Tulpaner

Tulpaner

Tack till min goda vän Micke för de fina tulpanerna. De värmde en förkyld tjej gott. De är helt underbart vackra.

tråkigt

Det är ju så grymt tråkigt att vara hemma från jobbet med förkylning. Man har inget att göra förutom att se film, tv, pärla och surfa. Man blir ju hur less som helst... Jag kan säga att såporna som går dagtid inte är speciellt upplyftande och sen börjar ju inte det som är ok förrän vid 20.00. Tänk om det ändå varit os eller vm då hade det ju varit helt ok att vara hemma. Tja, inte roligt alls.

Vinnare

Tja, man kan säga att jag hade helt fel i vem jag trodde skulle gå vidare. Jag tycker att tvillingarna Rongedal var helt underbara. Sannas ballade var ju också väldigt vacker. Det var ju en skräll men jag tycker att det var rätt att de gick vidare. Carola och Andreas lär ju gå vidare i andra chansen ändå. Andra chansen upplägg är ju helt klockrent. Det är nästan den mest spännande tävlingen.

Har för övrigt idag varit helt däckad. Har sovit jag vet inte hur många gånger, haft huvudvärk, snuva och har lock för ena örat. Så jag tror att jag blir hemma från jobbet imorgon och kurrerar mig.

Vem vinner?

I kväll tror jag att Anderas Johnsson och Carola går vidare till final och Ola. Sanna Nielsen trorjag går till andra chansen. Tänkte att jag skriver ner detta nu innan. Ha en trevig kväll.

Gårdagen

Ja, man kan ju i den bästa av världar tro att alla hjärtans dag skulle vara en trevlig dag men det hela startade på morgonen med att jag åt musli till frukost. När jag sedan borstade tänderna så var helt plötsligt en stor del av en tand borta. Det var som ett gap nerifrån och upp. Det var bara till att ringa tandläkaren och få en akuttid. Tycker inte riktigt om att gå till tandläkaren men ja jag var ju tvungen. Det hela började med att de ifrågasatte stort varför jag inte gått på mina kontroller. Vad ska man försvara sig med? Ja, det är lite dyrt...De kunde i alla fall laga tanden och det hela blev inte en så kostsam affär utan 1500 spänn, helt ok.

All nervositet över pärlkursen var sedan som bortblåst eftersom att all min tankeförmåga var på tanden. Det var verkligen en jätte trevlig kväll med stor koncentration och samtal över åldersgränser. De lärde sig snabbt och gjorde jättefina halsband. Riktigt kul! Man blir så peppad att fixa kvällar då folk kan pyssla, prata och umgås. Vi fick en ros som tack för hjälpen och det värmde. På väg hem i bilen slog det lock för vänster öra och det är ännu inte borta...förkylning är inte roligt...

Hosta och nervositeten börjar infinna sig.

I natt så hade jag en otrolig hosta. Vaknade flera gånger med hosta och kunde därefter inte sova. När jag vaknade på morgonen var det med mobilen i handen och klockan var tjugo över sju, vaknar i vanliga fall halv sju. Jag har mobilen som alarm så det var ju ren tur att jag vaknade av mig själv annars hade jag inte kommit till jobbet i tid. Ganska otroligt att man vaknar av sig själv fast man har för lite sömn i kroppen. Det måste bero på att man har en känsla av att stiga upp annars kommer jag för sent, eller? Har varit lite seg idag därför hoppas jag  på en mindre hostig natt, peppar, peppar...

I kväll har nervositeten kommit....imorgon har vi vår pärlkurs. Alla möljiga frågor dyker upp och frågan framför allt, har jag tänkt på allt. Tror i alla fall att jag fått med det mesta efter lite springande i lägenheten. Sen det här med att prata inför deltagarna och vara inspirerande känns lite pirrigt. Vissa kan ju tro att det är lättare att stå framför folk när man är lärare men det blir en annan sak när det är vuxna.  Det blir i alla fall kul och spännande imorgon. Det blir en  hang cliffer till imorgon...

Glasögon eller ej, det är frågan

Visst är det underligt men hur lätt är det inte att glömma bort när man tog nya linser sist. Jag har absolut ingen känsla av när jag ska byta. De tar ju dock slut tillsist och då behövs nya. Jag var därför på linskoll och beställde nya linser. När jag kommit från kollen så gick jag och strosade bland glasögonbågarna och kom fram till att mina fula gamla glasögon nog borde bytas ut. Hittade ett par som var riktigt fina. De var mörka i överkanten, lite fyrkantiga till formen och rätt i pris. De kostade en tusenlapp. Glad i hågen tänkte jag att det blir kanske nya glasögon så jag frågade efter det totala priset för glasögonen....ingen rolig historia....bara glasen kostar 3300kr...bara för att man är närsynt och har brytningsfel. Ja, jag är tvungen att tänka på saken...använder de inte så ofta så frågan är om jag börjar använda de mer om jag köper nya eller om jag bara har de hemma som fallet är idag. Någon som har en åsikt i frågan?

Fick idag också en avi om att jag hade ett brev att hämta på posten och de var mina nya visitkort...de var verkligen jätte fina. Nu måste jag bara hitta tillfällen då jag kan dela ut några kort, kanske måste skaffa en sån där korthållare :)

Melodifestival

Det var ett tag sedan jag skrev nu så nu får jag ta och skärpa mig. Igår var det melodifestival. Det är ju fantastiskt roligt med schlager. De låtar som kom på 80 - och 90-talet har man full koll på men det blir sämre med det nu under 2000-talet. Det var ju lätt förr med bara 10 bidrag men när det är 32 så har man sämre koll. Blev i alla fall rätt besviken igår. Hur kan en så töntig låt som I love Europa gå vidare, tanterna måste ju älska Christer och sen måste ju de yngre ha ringt upp alla sina pengar på mobilerna till Amy´s fördel. Nej, det var inte rätt låtar som gick vidare. Jag gillade Velvets låt och hur bra var inte Lullaby, kanske ingen schlager men en underbart vacker ballad. Totalt sett tycker jag att startfältet var svagt , får hoppas på nästa vecka. Skärpning publiken där ute, rösta rätt nästa gång.

Kurs

Den här veckan har varit kanon hitills. I måndags var det studiedag och idag var jag på en kurs i aktivit ledarskap. Det är så skönt att få ett avbrott i det vanliga arbetet. Det är ju så lyxigt att få förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika och att faktiskt ta sig tid till det. Man känner sig så omhändertagen. Lunchen idag var fantastisk, älgfärsbiff med potatishalvor, mums. Kursen i sig idag var riktigt bra. Handlade om ledarstilar, om hur viktigt det är att ha en öppenhet och om uppmuntran. Vi är så dåliga på att ge varann uppmuntran och vi behöver verkligen mycket uppmuntran. Så nu har vi i uppdrag att ge komplimanger på ett mer aktivt sätt. Bra med en kurs som man känner ger någonting.

Utställning

Idag har jag och mina pärlcirkelkollegor gjort i ordning en utställning av smycken på biblioteket i Obbola. Den blev verkligen jätte fin. Kom gärna förbi och titta. Temat är kärlek och jag tycker att vi har speglat det bra. Jag har aldrig gjort en utställning förut så det var något nytt men det ger verkligen mer smak. Nu kan man bara hoppas att de som tittar på utställningen tycker om den. Detta innebar också att man är kort på halsband så nu är det bara att sätta igång och producera mera.

Nisse har de godaste semlorna?

Äntligen så är det nu helg, underbart. Fredagar efter jobbet så är jag rätt mör men ändå stannade jag kvar på jobbet och rättade lite, blir betydligt skönare söndag då...sen köpte jag årets första semlor och for till mina vänner som bjöd på middag. Det var en mycket trevlig och avslappnade kväll.  Jag tror nog att Nisse har de godaste semlorna i Sverige, ja kanske i hela världen.

Har idag målat väggar på sommarhemmet. Det är kul att måla så länge det är en stor vägg och man får rolla. Tänker alltid då jag målar att jag är Johnnie i Roomservice och försöker göra som han. Johnnie har sagt att man ska stoppa rollern direkt i färghinken och då gör jag också det...En sak som jag tänkt på är att ljudet av rollern mot väggen är läckert. Det är ett hel skönt ljud. En annan sak som jag fick uppleva var att färgen i rollern inte är så lätt att få ur...tror att det finns små lönnfack i rollern som pytsar ut lite åt gången så att man aldrig blir klar. Undrar hur proffsen gör, köper nya eller rengör...har aldrig hört Johnnie prata om det :)

Har för första gången gjort en ring med pärlor. Det är den som är nedan.

Lite av varje