coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Det mest otroliga

Jo, nu ska ni få höra. Det mest otroliga har hänt. Vaknade rätt sent, åt frukost och slog på tv:n. På tv:n var ett program som jag inte sett förrut men det hette stegvis. Det är ett program då folk ringer in och svarar på frågor och man kan vinna pengar. Programledarna pratar i ett kör och man tycker nästan synd om de. Frågan som var på tv:n var: Vad heter stjärnfall med ett astronomiskt ord? Jag tänkte att det kan jag ju så jag chansade och ringde in. Och gissa vem som kom med...JAG. Jag svarade rätt och var garanterad 1000kr men det kunde bli mer. Jag svarade på nästa fråga och det var bokstäver ihop blandat och jag fick det till gräsklippare och det var rätt. Sedan fick jag frågan vad hund betyder på latin och svarade rätt. Efter det kom en till latin fråga som jag inte kunde men då hade jag i alla fall skrapat ihop 6000kr. Inte illa på tre frågor eller hur? Nu dras det 1800kr i skatt men 4200kr är ju inte alls illa...det spritter i hela kroppen...jag är så glad...

Blandad kompott

Sitter just nu med dagens första kaffekopp. Det är något speciellt med den första koppen på dagen. Man har längtat efter den och den smakar oftast helt underbart speciellt den första klunken.

Längesedan igen som jag skrev. Det som hänt under denna tid är:

- Charlotte vann melodifestivalen. Det var ju helt rätt enligt mig. Hennes låt kommer att stå ut bland alla ballader i den stora finalen. Tycker att Sannas låt var riktigt bra men jag tror inte att den håller i det större sammanhanget.

- Vi har haft maskerad på jobbet....vann tyvärr inte tävlingen....men jag var i alla fall utklädd, hippie, det är som mitt standard. Eleverna hade ansträngt sig jätte mycket och hade fantastiska kreationer.

- Det har varit påsk. Jag tillbringade den i Piteå på stugan. Vädret var upp och ner men det var aldrig jätte dåligt och de tre sista dagarna så stod solen högt på himlen. Trevligt att gå på isen i solen. Hälsade även på lite släktingar vilket alltid är roligt man träffas ju inte så ofta. Har pärlat en hel del så nu är ett litet lager upprättat.

- Har haft styrelsesammanträde med discgolfen. Känner mig helt off när de pratar discar. Måste ta fram mina och känna på discarna, köpa några nya kanske :) Jag blev otroligt sugen på spela bara all snö kan försvinna snart...

- Har läst den första boken i milleniumserien. Har haft stora förväntningar på boken eftersom den är så hyllad. Vet inte riktigt vad jag tycker. Visst var boken bra och jag hade svårt att släppa den men lite för mycket sex kring huvudpersonerna sedan var det ju så många och långa beskrivningar av alla inblandade. Jag hörde på boken via mp3 och då tar det ju en evighet att läsa boken. Kanske är det därför jag tycker så om beskrivningarna. När man läser själv kan man ju skumma mer när dessa beskrivningar kommer. Har nästa del som bok får se om det blir någon skillnad.

Over and out.

Helgen

Helgen har varit ganska händelserik.

Fredag
Jag gjorde en äkta sportlovsgrej. Jag följde med familje Hedman i pulkbacken. Där grillade vi korv, petade i elden och åkte pulka, riktigt trevligt.
Var sedan på bio och såg filmen Iskariot. Det var en rätt ok film ingen wowfilm men helt klart se värd. Läste en recenssion av filmen innan och de påpekade att de inte tyckte att titeln på filmen hörde ihop med filmen. Det jag kan säga är att de inte kan sin bibel. Den handlade hela tiden om hur de sevk sina egna...lite fika på Schmäck efter det, kanon.

Lördag
Vi var och sjöng i Bjurholm. Jag till och med spelade flöjt...inte illa. Det gick bra även om vi inte övat ihop allihopa förrän då. Vi missade dock 2/3 av melodifestivalen. Jag fick inte se till att Carola gick vidare :(   Träffade i alla fall Johan, Maria, Magda och Leif vilket var längesedan och det var mycket trevligt.

Söndag
Var på tegskyrkan och lyssnade på Jonas och Micke det gjorde en mycket bra insats. Det blev sedan kyrkfika på nk, trevligt, trevligt. Nu sitter jag och förtränger att jag behöver jobba. Man är ju liksom van att ha lov...har två prov att rätta...påt bara... 

Sportlov

Jo, det varju ett tag sedan sist men nu kommer hela sportlovet i ett enda inlägg. Hoppas du orkar läsa :)

Fredag
Kom hem från jobbet och man har den underbara känslan att nu är det äntligen lov. Det finns inget bättre än just den dagen man blir ledig för då vet man att man har allt framför sig. Stod och lagade mat då jag fick ett samtal från mina vänner att de skulle fira sportlovet med att äta på Taoromina. Det kan man ju inte tacka nej till. Så det blev en pizza med mozzarella och pamaskinka, vädigt god. Tack Cicci och Jonas för att ni hade ett så bra förslag. Sedan åkte vi hem till mig coh såg så ska det låta.

Lördag
Vaknade rätt sent och röjde upp i lägenheten. Var en snabbis på stan och köpte lite pärlor. På kvällen var jag inbjuden till Cicci och Jonas på middag. De hade gjort grekisk pytt, helt underbart god, A-mat ;)  Sedan var det melodifestival för hela slanten. Tack för en trevlig kväll. Tycker att rätt låtar gick vidare den här gången. Det har ju inte riktigt varit så tidigare... Jag tror att Charlotte har en bra chans att ta hem alltihopa, riktigt bra låt.

Söndag
Vi skulle under kvällen flytta vår smyckesutställning från Obbola till Holmsund. Det innebar också att jag behövde fler smycken att ställa ut så hela söndagen ägnades åt att göra smycken. På kvällen flyttade vi utställningen och det blev riktigt bra. Det jobbiga nu är att man inte kan titta till utställningen varje dag vilket jag kunde göra i Obbola. Tur att Susanne är i Holmsund varje vecka så vi kan få rapporter.

Måndag
Nu kan man ju tro att man kan ta det lugnt på sportlovet men inte det. Jag hade bokat in en tandläkartid på morgonen. Det är ju hemskt att vara hos tandläkaren kanske främst för att man vet att pengarna försvinner i ett nafs. Lagade några hål och det gick bra. Fick dock dricka kaffe med sugrör för att bedövningen satt så hårt att jag trodde jag skulle bränna mig annars. Jag hade sedan tid hos optikern där jag kollade synen. Jag har bestämt mig för att köpa nya glasögon, det var ju sju år sedan sist så...De hade då ett erbjudande att köper man ett par glasögen får man ett par på köpet, jätte konstigt, så jag får nu två glasögon till priset av ett par. Bönegrupp på kvällen som avslutades med lite wii.

Tisdag
Jag och min kollega hade bestämt att vi skulle rätta elevernas teknikarbeten. Jag åkte hemifrån vid åtta, tänkte inte till när vi bestämde tid, och kom hem vid halv fem. Vi jobbade på och fick gjort rätt mycket. När man är på jobbet under lovet så får man ju ha lite kul också så vi körde Guitar Hero på lunchen.

Onsdag
Hade tandläkar tid igen. Man kan tydligen inte bedöva hela munnen samtidigt, men det gick bra. For direkt iväg till Övik med mamma och där lunchade vi med syrran och lilla Albin. Eftermiddagen spenderades på stan. Jag har ett tag nu sökt nya skor och ville ha ett par svarta med snörning men det är ju helt hopplöst att finna. Det blev dock så att jag hittade ett par skor som var vita med röda detaljer. Jag var tvungen att fråga expediten om skorna var herrskor och de var de men skillnaden var bara bredden och sulan så nu går jag omkring i ett par herrskor...helt ok. Köpte också en underbar väska i knallgult, ni vet ju sedan tidigare att jag varit inne in gul period så detta förstärkte denna. Hann inte mer än hem från övik så skulle vi öva sånger inför lördagen då vi ska sjunga i Bjurholm. Kvällen avslutades med film Bourne Identety, bra film.

Torsdag
Mamma tyckte under onsdagen att jag skulle gå till vårdcentralen och kolla upp min förkylning eftersom jag varit fökyld så länge. Det innebar att jag steg upp tidigt ännu en dag....imorgon ska jag sova ut...Jag träffade en läkare som inte kunde göra så mycket. Hon sa att det inte var lunginflammation men att det går olika varianter av förkylningar så man blir bara förkyld igen och igen. Jag fick i alla fall kortisonspray för näsan och hostdämpande för kvällen. När jag var på apoteket och hämtade medicinen passade jag på att införskaffa listerin och plackers. Här ska användas tandtråd och munskölj varje kväll så det inte bli fler hål. 

Tja, det var allt...