coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Lägenhet

Jag var och tittade på lägenheten igen i måndags. Den är ju superfin och det tyckte pappa också. När jag kom hem och städade toaletten så började jag tänka på var städskrubben i lägenheten var och kom fram till att det inte fanns någon städskrubb. Då satte det också igång tankar kring förvaring. Jag har ju en hel del grejer och jag är inte beredd att sälja så mycket av det så efter en hel del fundering har jag nu kommit fram till att det inte blir någon lägenhet denna gång. Inflyttningen hade också varit i juni precis när jag har det som mest på jobbet. Det är inte läge helt enkelt men jag har blivit en erfarenhet rikare.

För övrigt så är det snooker vm. Hur spännande som helst. I går var det till och med två i publiken som kollapsade av spänning. Det är inte illa av en sådan sport.

Pärlar

Vädret i helgen har varit underbart. Jag sitter just nu i linne på balkongen och pärlar och lyssnar till Abba. Det är hur varmt som helst. Det har ju gått lite trögt på pärlningsfronten men jag kom lös riktigt bra idag och har gjort en del verk.


Squash och grekisk restaurang

Igår hade en av mina kollegor ordnat så att vi i vårt arbetslag fick fara på Iksu och göra olika aktiviteter. Jag och min mentorskollega hade tänkt oss att spela beachvolley men när vi kom dit så var vi de enda som skulle spela beach så vi kollade upp andra aktiviteter. Det som fanns kvar var squash så vi gick till squashhallen och spelade. Det var grymt kul även om vi var riktigt dåliga. Hallarna har en genomskinlig vägg längst bak och utanför satt två killar och chillade. Varje gång vi tittade ut så vände de bort huvudet. De höll förmodligen på att skratta ihäl sig eller så var de grymt utråkade.

Efter squashen så for vi till Costas och åt. Detta var nu vid 19.00 och jag beställde en lantburgare med mycket tzatiki. Maten kom in 55 min efterbeställning så man höll ju på dö av hunger i alla fall så var min mat mycket god. De som beställde grillspett fick dock kall mat. Det blev klagomål och det resulterade i att alla fick gratis efterrätt. Helt ok.

For hem och såg så ska det låta på datorn. Hur bra var inte Samuel Ljungblad...underbart.

Min favorit tv-serie

Här kommer ett underbart klipp från min absoluta favorit tv-serie, the big bang theory. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag.


Lägenhet

Jo, igår var jag och tittade på en lägenhet på Carlshem/Carlshöjd. Lär mig aldrig riktigt vad som heter vad. I alla fall så var den jätte fin och väldigt trevlig i planlösningen. Det jag inte tycker om med min nuvarande lägenhet är att jag måste ha skrivbordet i sovrummet. I lägenheten som jag tittade på fanns det en klädkammare som de hade inrett till arbetsrum vilket var hur bra som helst. Precis utanför den finns ett fönster så man kan säkert öppna upp i väggen så man får in lite dagsljus. Tyvärr var jag ju inte ensam att titta på lägenheten, tex var Carolina Miskowsky där. Jag skulle ju helst ge vad utropspriset är men den lär ju stiga i en budgivning. Har även fått lånelöfte av två banker och det är ju bra. Pappa ska följa med och titta på den på måndag, jag har ju inte riktigt koll på vad man ska titta efter och det har ju pappa. Dessutom kan han känna mögel på 1 km avstånd så...

Har i övrigt det lite kliigt i mina ögon...pollensäsongen börjar komma. Hörde att det skulle bli en hemsk vår. Hoppas att det inte stämmer. Imorgon är det helg, skönt.

Inlåst

Igår när jag var på jobbet råkade jag låsa ute mig från hela högstadiedelen...jag hade allt där, nycklar hem, bilnycklar, ytterkläder osv. Jag hann tänka att jag får sova över på skolan i en soffa i korridoren. Inte kul. Det löste sig snabbt men paniken var nära.

Nu kommerjag aldrig att gå utan mina nycklar igen.

Recept

Jag skulle förra veckan laga en vegetarisk rätt. Jag tar fram mina recept och ut far alla recept som man dragit ut från nätet och de man fått av andra. Jag har aldrig idats skriva in de i receptboken som jag har. Fick ett il och skriv in alla recept på datorn. Jag har idag skaffat en pärm, gjort ett register och satt in alla recept. Pärmen är i A5 storlek så den ryms i köksskåpen. De kan inte bli bättre. Lite sterilt men praktiskt.

Ny favoritlåt :)

Grymt skönt gung i denna låt.


sortering

Satt och tänkte att jag nog borde sortera upp litegrann över allt i min lägenhet. Det började med att jag i fredags var på väg att köpa en hylla som jag bla skulle ha pocketböcker i. Som tur var så var mamma ganska logisk och jag köpte den inte. Problemet kvarstod dock och jag låg och tänkte i min soffa. Jag har en 60 cm billy i källaren, kanske ska jag ta upp den. Det skulle ju dock blivit ett projekt för sig. Kom då på en brilliant idé att de nog skulle passa i ett skåp i vardagsrummet. Rensade ur det skåpet och satte in mina pocketar, snyggt. Jaha, vad skulle jag nu göra med de saker jag rensade ur....ja, det var lite glas så de fick hamna i ett av köksskåpen. Väl där så inser jag att jag nog skulle behöva ha servetterna i ett av kökssåpen och inte i vardagsrummet...mer rensning och omflyttning av olika glas, koppar, fat osv. Jag ville bla ha mina snygga blandade tallrikar nära till hands. Det innebar då att jag var tvungen att sortera bland mina plastlådor. Har nu sorterad de så jag bara har en liten mängd kvar. Plastlådor vill man ju också ha nära så det blev lite mer omflyttning. När jag nu var upp i tempo så blev det omflyttning av böcker, cd-skivor och pärlmaterial i sovrummet också. Tror att jag är klar med omflyttningen nu men har en hög med lådor som jag inte använder...vad ska jag göra av de??? Såg en gång på Oprah att varje sak måste ha sin plats annars blir det lätt stökigt. Den devisen går jag stenhårt på.

Nedan ser ni hur pocketskåpet blev.


inredning

Var på mio idag och insåg hur mycket nya saker jag vill ha. Ett nytt skrivbord, en ny matta i hallen, en ny soffa, en ny lägenhet...tja, när man är ledig hinner man tänka på hur mycket man vill ha. Det finns ju dock en begränsning...pengar. Jag måste bestämma mig för vad jag verkligen vill ha och sedan börja spara. Problemet är ju att man också vill resa och göra andra kul saker. Ja, jag får se vad det blir om det nu blir något...

Sushi

Sushi är så ljuvligt gott. Det finns få saker som jag kan längta efter så mycket som just sushi. Jag och Micke hade bestämt att vi skulle äta sushi till middag men då får jag ett sms om att han har magsjuka. Inte roligt alls. Jaha, jag är ju fortfarande sushi sugen så det blev att fixa sushi till lunch istället. Om man har ätit sushi från mataffären så är nygjord sushi en helt annan upplevelse. Det går inte att jämföra. Det var underbart gott, gillar laxbitarna skarpt.

Kanon bra låt

Här kommer en av mina absoluta favoritlåtar just nu. Underbar.

Fågel

Jag var hemma hos en av mina fastrar för en måndag sen ungefär. I deras arbetsrum fanns det en lampa som såg ut som en fågel. Den var riktigt snygg och jag hade precis blivit hur less som helst på min hallampa. Glödlamporna gick hela tiden också och det är rätt jobbigt att byta lampor på den gamla lampan. Jag gjorde en beställning från designtorget och fick lampan en vecka senare. Jag trodde att lampan skulle komma med sladd och allt men inte det. Jag fick själv meka ihop lampkontakt, sladd och lamphållare. Man är ju grymt teknisk :) Blev det inte snyggt så säg?

Påsk i stugan

När lektionerna på skärtorsdag var över kändes det otroligt skönt. Jag packade och for i väg till stugan i Piteå. Skönt att bara vara och inte ha några måsten.

På fredagen var vädret inte så upplyftande. Det snöade blött men vi var ute en sväng och promenerade. På eftermiddagen var vi bjudna hem till min faster på middag. Det var jätte gott och trevligt.

Lördagen hade jag huvudvärk hela dagen. Vet inte om spänningar släpper när man blir ledig så man får ont i huvudet. På kvällen åt vi gott och såg filmen little miss sunshine.

Äntligen på söndagen så var vädret bättre. Solen tittade fram men det blåste en hel del. Pappa pimplade, mamma åkte skidor långt jag och Frida kortare och Jonas drog Albin i pulkan. Ingen fisk fick vi men vi grillade korv och åt utomhus.

På måndagen var vädret kanon och vinden var västlig vilket innnebär vindstilla.

Det var helt underbart och sola på altanen vilket ni ser på bilden. Jag åkte till Umeå efter middagen. Det var en skön påsk.