coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Black watch

Så har jag nu åkt upp till Piteå igen. Syrran och Albin skulle upp och behövde lite hjälp i bilen på vägen upp så jag följde med. Det har idag varit helt sjukt varmt. Den stora värmen kom vid lunch och är fortfarande kvar nu när det är midnatt. Jag och pappa åkte ut med båten för att titta på en lyxkryssare som låg i djuphamnen här i Piteå. Det är engelsmän som åker på en tre veckors lång tur och de besöker då bla Piteå. Jag trodde att om man åkte på kryssning så var det i karibien, eller det skulle jag ha valt.







När vi kom hem från vår tur på havet så var det dags för årets andra bad. Det var faktiskt inte så kallt. En av grannarna hade mätt det till 21 grader. Vet inte riktigt om det stämmer men härligt var det.

Glömde mina fribbeskor i Umeå så jag åkte in och köpte ett par nya idag. De är både guldiga och silvriga...kan ju inte bli bättre, då tar jag ju antingen guld eller silver.

Imorgon blir det nog Stenskär...hoppas, hoppas att det inte blåser för mycket.

Balkongen igen :-)

Jo, har nu fotat hur det blev på balkongen med de nya stolarna, parasollet och den nya duken. Fint va!

beachen

Jo, i fredags var jag och lämnade och hämtade min bil som hade hål i en aktivtkolbehållare. Det hela gick bra och kostade 0kr. På kvällen åkte jag ut till Mia och Ken . Där åt vi hemmagjorda hamburgare och hade det mycket trevligt. De hade ett jättefint hus med grym potential. Jag fick öva min engelska också. Det är konstigt hur få ord man kan. Jag tror jag använde samma ord i varje mening...inte bra.

Igår åkte jag och Micke ut till Norrmjölehavsbad och bara chillade. Det var ett väldigt ba alternativ som badstrand. Det var inte så mycket folk, det var mest barnfamiljer och det var lungt. Vi löste flera korsord och vi hade med oss kvaliteé på maten. En alldeles underbar dag på stranden. Lite bilder från stranden kommer nedan. Förresten, vaför är det så att när man kommer till tex badstranden så parkerar man bilen i skuggan. När man ska hem är ju inte bilen i skugga längre. Man måste börja tänka ett steg längre. Hur går solen? Vart borde den vara när vi ska åka hem...


Utsikt från där vi låg


Ett av korsorden vi löste.


Lite strandgräs.

Tjejkväll

I går var jag hos frissan. MItt hår var på tog för långt och frissigt. Jag for till min favoritfrisörska, Marielle på hårizont, och hon tyckte att jag passade så bra i lite längre hår att hon justerade lite längder och toppade. Skillanden är inte så stor kanske men känslan är bra.

Sedan köpte jag de sista grejerna till balkongen så nu känns den hur mysig som helst.

Vid halv fem kom Cicci och hämtade mig och vi for till stan för att gå ut och äta. När vi gick från bilen till matstället gick vi förbi en affär som jag inte ens visste hade öppnat i Umeå. Det var en inredningsaffär med lite lantlig stil, shabby chic som det så modernt heter. Jätte mysig affär, lite synd att man inte riktigt har den stilen hemma.



Sedan for vi på vårt favoritställe, Lottas krog, underbar mat. De har en vitlöksdipp som inte går av för hackor så det blev cheeseburgare med vitlöksdipp. Vi hade tur och kom dit i bra tid så vi kunde sitta ute. Efter maten så hade vi köpt biljetter till filmen "the proposal". Den var helt underbart bra. Den var jätte rolig, romantisk och alldeles, alldeles underbar. Jag var helt uppfylld efteråt. Det bli svårt att toppa den filmen inom en snar framtid.

Karlavagnen

På väg ner från Piteå igår var jag lite less och på radion pratade de om sommarplågor. Jag drog en chansning och ringde in. Man fick säga vad man hade på hjärtat och om det var nog bra så skulle de ringa upp. De ringde upp efter 5 min kanske. Vips så var jag med i radion och pratade om min sommarplåga, folk som röker på balkongerna. Runt omkring min balkong röker folk och denna rök sprids så att jag måste andas in deras äckla rök.
Jag trodde det var bara i norrland detta skulle höras men jag var tydligen med i en rikssändning. Länken nedan tar er till inslaget om ni vill lyssna. Det är i sektion 2 ca 10 min in i programmet.

http://www.sr.se/cgi-bin/P4/kanalarkiv.asp?ProgramId=3117&NrOfDaysInArchive=30

Två frågor

Två frågor som jag idag ställer mig.

1. Varför är båten på land?






















2. Varför kan inte jag köra båten?


Idag är det helt underbart väder på stugan. Det är västlig vind och bakom glaset på altanen går det inte att vara för det är så oerhört varmt. Det blåser inte så mycket, det har ökat lite från i morse men...Det var som att hela havet bara glittrade. Jag tog en liten sväng ut i vattnet och fotade utsikt och stugan. Det var svårt att få med glittret.


Utsikt från vår lilla strand ut emot havet.


Den stora stranden vid stugan.


Stugan från vattnet.


Jag vid stranden.


Rostig spik på en sten.

180 mil i rätt riktning

Igår lämnade pappa in min bil på verkstaden. Lambdasonden lyste och då är det problem med avgaserna, typ. I höstas lämnade jag också in den för att lambdasonden lyste och de åtgärdade problemet. Nu när den skulle in igen så tänkte jag att det kan ju vara så att det är samma problem som i höstas och att det går på garantin som verkstaden lämnar. Jag ringde pappa vid lunch och hörde vad utlåtandet blev. Det var inte samma problem som i höstas och det skulle kosta 2500kr att laga. Ja, ja inte mycket att göra men synd på 2500kr...cykeln kanske inte blir köpt. På eftermiddagen ringde pappa igen och då hade de på verkstaden sagt att bilen ännu inte gått 8000 mil och då går felet på garantin...underbart, jag är helt plötsligt 2500kr rikare. Hade bilen gått 180 mil mer så hade inte garantin gällt. Ibland har man tur...

KD

Igår var det kd, kvällsdiscen, här i Piteå. Det brukar vara ungefär 5 pers som spelar och eftersom jag varit med förrut så känner jag en del. Igår när jag kom till Lomtjärn så var det hur mycket folk som helst där, 16 st. Jag kände till en början inte igen någon. De stirrade på mig som att jag var ett ufo. Då blir jag grymt blyg och trodde att jag kommit fel. Alla hade stora discgolfbagar och såg så där proffsiga ut. Jag sa inte så mycket utan gick och puttade. När jag såg att de flesta samlade sig så gick jag tillbaka och kände då igen 4 st, puh vilken tur. Sedan blev det lottning och jag hamnade som tur var med någon jag kände. Jag var typ hur lugn som helst och spelade ganska stabilt. När vi gått första varvet som är 9 hål låg jag på samma antal kast som två andra vilket kändes bra. Vi startade andra rundan och på andra hålet satte jag en lång putt vilket resulterade i en tvåa. På väg till det tredje hålet så tänkte jag, vad stabil och bra jag är idag. Det här är nog en av de stabilaste rundorna hittills i år. Att man ens tänker så...jag menar vad tror ni hände resten av rundan? det hela gick snett. Jag satte inga puttar, jag kastade för hårt så discarna flippade, jag spelade dåliga inspel...man ska aldrig ta ut något i förskott. Ja, ja det blev väl rätt hyfsat i slutet ändå men tänk vad det kunde ha blivit...

Min lilla stuga

Här kommer lite bilder på min lilla fina stuga.

Stugan från utsidan











Midsommar

Så har det varit midsommar. Jag vaknade rätt tidigt och marinerade köttet, packade och åkte till mamma o pappa för att byta bil. Hämtade sedan upp Micke för att åka till Skellefteå. Vi åkte direkt till Johan där vi skulle träffas och där packade vi om och begav oss till Bonnstan för att äta sillunch. Visst är det något visst med sillunch på midsommar? Det var mycket gott. Försökte mig på att göra en midsommarkrans men det slutade med att det blev ett armband istället...Vi for sedan tillbaka till Johan för att packa om igen inför båtfärden. Vi åkte en tur med båten och landade sedan på en liten ö där vi grillade och åt ute. Jag höll fulkomligt på att frysa ihjäl och de gjorde de andra också så desserten intogs i båtens ruff. Efter båtturen bar det iväg till Johan igen och där satt vi och surrade ett tag. Det var en mycket trevlig midsommar.

Vaknade upp på midsommardagen och det var sol så man kunde sitta ute och fika. Sedan satte jag och mamma igång projekt ta bort gräs mellan plattorna. Det gick bra fram på stugan men när vi skulle göra det på infarten till uteplatsen var det ungefär hur mycket myror och myrägg som helst. Man kan ju få panik av mindre. Nu är det i alla fall gjort och snyggt blev det. Vi firade även mamma igår även om hon inte fyller år förrän på onsdag. Hon fick tårta, en solros och böcker av mig och pappa.

Idag är det jätte blåsigt och kallt i luften. Ska ta och vårstäda min stuga så jag återkommer med bilder från den.

Balkongblommor

Idag när jag var och tankade bilen fanns det mittemot tankstället en blomaffär. Där var det så vackra blommor att jag bara måste ha några. Jag har nu fotat balkongen och de nya blommorna. Känner mig som farmor när jag fotar blommor . Hon fotade ofta blommor och jag förstod inte varför men jag har kommit till den insikten nu att blommor är otroligt vackra.  Köpte bla en lavendel som doftar underbart.








Semester...äntligen...

Så har jag då äntligen semester. Denna termin tror jag går till historien i arbetsmängd. Det har varit riktigt tungt så det är helt underbart med semester. Jag firade igår med att äta på stan med Micke och sedan sjunga singstar, inte helt fel. Jag gick även en runda på fribbebanan igår...discen ville inte som jag...måste ut och träna längd och precission. 

Förra helgen så åkte jag upp till Skellefteå på lördagen för att spela banan en gång innan tävlingen på söndagen. Det gick helt ok även om jag kastade en av mina favoritdiscar i dammen och inte fick tillbaka den. Detta blev ju lite mer besvärligt då jag verkligen behövde discen. På banan har de en shop men där var discen så hutlöst dyr att jag efterlyste den på umeås gästbok och då hade våra klubbdiscar kommit så jag fick tag i en. Det är dock alltid svårt med nya discar, de är så stabila.

På kvällen hälsade jag på Lisa och Pär, jätte trevligt. Det är verkligen synd att de bor så långt bort. 

Söndagen kom och det regnade. Jag hade bestämt mig för att om det regnar spelar jag inte tävlingen men när jag kom dit och alla var där så fick jag ett sug efter att spela så jag gjorde det. De duggade och regnade, jag torkade discar på löpande band. Första rundan gick helt ok efter den lilla mängd jag spelat i år men andra rundan var riktigt tung. Det var ju kallt och regnigt och ryggen ville inte vara med i den andra delen av rundan. Jag gick bara på vilja att inte DNFa. Slutade på andra plats.

Måndag till onsdag jobbade jag med schemat och hjälpte min kollega att rätta nationella prov i NO.  

Lambdasonden på bilen har börjat lysa igen. Jag hade in den på verkstaden i höstas så jag hoppas att det är samma fel så det går på garantin. Jag håller dock på att köpa cykeln i fall det skulle bli dyrt att laga bilen.

Nu ska jag ut och köpa mat till imorgon då det är midsommar. Jag ska nog också köpa sommarens pocketböcker.

Over and out 

Otroligt vackra blommor

Så nu har terminen för eleverna tagit slut och vi har haft skolavslutning. Titta vilken fantastisk bukett jag fick av mina elever. Det är hela 10 kallor.



I helgen så är det fribbetävling i Skellefteå. Jag åker upp till stugan idag och drar en runda på banan i Skellefteå på vägen. Ikväll ska jag träffa Lisa och Pär och det ska bli jätte trevligt. På söndag är det tävling, ska också bli kul men våren har varit så hektisk att jag inte hunnit spela så mycket. Vi är dock tre tjejer som alltid spelar så det känns som bra även om det kan gå like crapp.

Kryddor

Idag helgen har syrran varit i Umeå. Vi åkte iväg till olika blomsterhandlare och kollade växter. Först åkte vi till Smultronstället. De hade en del mysiga caféplatser och mycket blommor kanske framför allt perenner. Sen bar det av till Teg. Där kunde man köpa fyra kryddor för en hundring så jag slog till. Det blev timjan, oregano, citronmeliss och gräslök. Jag hade ju dock ingen kruka till kryddorna så vi åkte vidare till väst på stan. Där hittade jag en hink som jag köpte. Efter stan besöken åkte vi hem till mamma och pappa. Jag planterade mina kryddor där. Det blir ju så skitigt så fort man håller på med jord i en liten lägenhet. Nedan syns mina kryddor i hinken, snyggt va!



För övrigt så har jag lite betygsångest. Jag har satt de flesta men det är några som jag funderar över.

hur ska man hinna allt

Jag har nu kommit till läget att jag inte hinner ta tag i hemmet. Det har varit och är en fullpackad vecka. När jag väl har tagit mig hem från jobbet så ska man hinna tvätta, lämna tillbaka digitalboxar, hinna plocka undan, handla, laga mat, diska osv. Jag har tre soppåsar som väntar att bli burna till soprummet. Jag har disk sen i söndags och dammråttorna frodas. Jag bara längtar till nästa vecka är över. Nedan ser ni en bild på dammråttorna på skrivbordet, inget jag är stolt över...

lite helg, lite vardag

Underbart har det varit i helgen.

På fredagen åkte jag direkt ner till Övik. Dök förbi på pärlaffären och shoppade litegrann. Man kan ju liksom inte låta bli när man ändå kör förbi. Väl hemma hos syrran så åt vi och sedan fick Albin sin present. Han fick ett garage i plast med en spiralbana och hiss. Jag tror att han tyckte om den för han lekte direkt med den. Jag trodde ju i min enfald att allt satt ihop men så var inte fallet. Jag fick ta fram mina tekniska kunskaper och jag blev less och irriterad men det gick tillslut. Vi såg senare på kvällen filmen "allt flyter". Den var riktigt bra bitvis. Jag och Jonas grät av skratt ibland.

Lördagen så träffade jag min kollega med man och vi spelade lite discgolf även om vi inte kunde gå alla hål. Därefter så tittade vi på brännboll. Vi förljde Fantomen i några matcher och de är ju roliga att titta på. Pärlade sedan hela eftermiddagen och kvällen.

Söndag bar det iväg till kyrkan. Jag satt ute i det underbara vädret. Tur att de har högtalare utomhus. Efter det så åkte jag och köpte jordgubbar från Belgien och njöt på balkongen. Sedan blev det mer pärlande, mamma skulle ta smycken på jobbet för det var en kurs som skulle gå på måndagen och det blev en liten slant.



Igår måndag så blev jag kvar på jobbet länge och när jag kom hem blev det ännu mer jobb. Vi är inne i en stor jobbperiod nu så det är bara att hugga i.

Idag träffade jag Micke på stan för att köpa kostym till honom och efter någon timme så hittade vi rätt. Vi avslutade det hela med sushi på stamstället, underbart. Nu ska jag sätta igång med lite mer rättning.