coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

vill ha, vill ha

Idag har jag varit och tittat på fler cyklar. Jag var förbi på CM cykel på teg och de hade samma cyklar som på intersport fast dyrare. På min gata finns cykel och mopedhandlaren och de hade bara dyra cyklar så de är borta ur leken. Tänkte att jag åker förbi på team sportia nästa vecka och tittar. Just nu lutar det åt en rosa monark, hur fin som helst. Är det löjligt att man vill ha en rosa cykel? Tänk er cykeln nedan fast en rosa.



Var även förbi och köpte de två resterande hissgardinerna till Backen. Jag åkte ut för att sätta upp de och döm av min förvåning då Sören är där. Han satte upp de övriga i tisdags och nu fick han hjälpa mig att sätta upp sista. Ibland faller alla bitar på plats bra.

Åkte sedan förbi på Media markt. Jag är sjukt intresserad av en mini pc i rosa. De hade tyvärr ingen inne men de skulle gå lätt att ta hem en.



Jag är helt shoptokig just nu, kan kanske bero på att jag nyss fått lön. Jag vill verkligen ha en cykel men jag vill också ha en mini pc...Det ju kul att titta sen får man se om det verkligen blir inköp.

Jag ska åka till syrran i Övik imorgon. Jag var inte hos de när Albin fyllde 2 år så jag åker imorgon. När klockan var 20.00 kom jag på att jag inte köpt present. Jag har länge vetat vad jag köpa men inte köpt. Det är ju typiskt mig att komma på det när alla affärer har stängt. Jag kom i alla fall på att de kanske hade den grejen på Ica Maxi så jag tog mig dit. De hade den....jag blev hur lycklig som helst. Hoppas nu bara att Albin gillar den.

händelserikt

Igår var en händelserik dag. Jonas tog med mina smycken till sitt jobb och där handlade de jättebra. Jag sparar till en cykel så nu är jag halvägs pengamässigt. Efter jobbet for jag och hämtade pengar och smycken. De åker till Rom idag...jag vill också följa med...

Jag åkte direkt därifrån till stan och köpte hissgardiner till serveringen på kyrkan. Så här dagen före löning så hade jag bara råd att köpa 4 av 6 st men då fick jag 200kr rabatt som jag kan använda när jag köper de två resterande gardinerna. Handlade även fika till de som skulle hjälpa till. Från stan bar det av direkt till Backen där det samlades en bra grupp människor för att fixa. Allt som behövde fixas gjordes. Hissgardinerna blev mycket snygga och den nya mittgångsmattan i kyrkan blev också fin. Jag kom väl hem vid kvart i tio och då hoppade jag direkt i sängen.

Idag så fick jag ett samtal av mamma på morgonen då hon fixat att jag kan sälja på hennes jobb på måndag så nu måste jag botanisera i webbutikerna ikväll. Oj, vad tråkigt ;-)

Har även idag varit och tittat på en cykel. Jag hittade en jättefin rosa mormorscykel som är ett mycket bra alternativ.

Söndag

Grattis Norge till vinsten i ESC. Kul att jag för en gång skull hade tippat rätt. Tycker över lag att finalen höll en bra klass bidragsmässigt.

Vilken trevlig dag har jag haft det idag. Jag vaknade rätt tidigt och dammsugade!! Inte illa va. Eller ja, Lisa skulle komma på frukost och då vill man ju inte att det ska se ut hur som helst. Lisa kom och hade med sig Maja. Vilken otroligt pigg liten tjej. Det var så roligt att träffa Lisa. Vi träffas ju inte så ofta då hon bor i Piteå.

Efter frukosten bar det iväg till kyrkan på ett litet möte kring länskonferensen. Hur styrelsen tycker att vi ska rösta och tänka även om vi har en fri vilja.

Träffade sedan syrran på stan. Hon ville upp på H&M på både ersboda och strömpilen så jag var chaufför. Det finns tydligen väldigt få affärer i Övik som har mammakläder. Köpte själv en cerise blus, funderar om den ser tantig ut men syrran sa att den inte gjorde det.

Jag fick sedan tag i några i fribbeklubben och vi gick ett varv på banan. Kändes betydligt bättre idag än igår. Jag kunde kasta ganska rakt. Längden och puttarna måste det dock jobbas på.

Jag har det jobbigt nu med min pollenallergi. Det kliar mycket även om jag har en bra medicin. Det är som att ögonen ändå blir irriterade. Jag försöker att inte ha några fönster öppna och duscha efter det att jag varit ute en längre stund.

Nu ska jag sätta mig med skolans schema ett tag.

Första rundan

Så har man gjort den första fribberundan på banan för året. Med mig hade jag en kollega och hennes man. Det gick inte så bra men det var grymt trevligt. När man går fribberundor brukar man inte fika men vi trotsade hur man brukar göra och satte oss och fikade i skogen på hål 13. När vi kom till sista hålet så skulle jag hämta min disc i en buske och då gled den ner i gyttjan. Jag gick efter den och steg på ett ställe som såg väldigt fast ut men hela foten for ner i gyttjan och det blev ett sånt sug att jag hade svårt att få upp foten. Nu är det bara att kasta skon i tvättmaskinen. Varför händer alltid sådant när man tror att man klarat sig undan?

När jag skulle åka iväg till banan träffade jag en tjej i korridoren som hade sett min balkong från hennes balkong. Hon var som imponerad över hur fint det blev med min trall. Då fick jag ju skryta med hur jag gjort, var jag handlat och vad det kostat. Tänkte mig iväg nu och köpa färg till möblerna.

Schlagerfinal ikväll...hoppas nu på en bra placering för Malena.

Lite scrapping

Har idag använt min kreativa sida. Jag har gjort ett litet kort.. Det är ju kul att göra kort men det tar mer tid än man tror och vill man bara ha mer och mer grejer. Tycker själv att det fattas något på kortet men kan inte komma på vad jag tycker saknas.



Kul alla fall att Malena gick vidare i schlagern. Nu får vi hålla tummarna på lördag. Själv så tycker jag att Norges låt är rätt bra. Den tävlar i semifinalen imorgon torsdag. Kolla in den nedan.


Badar i rättning

Så var det måndag igen. Måndagar för mig är otroligt hektiska. Det är lektion, 10 min rast, lektion osv, förstår inte vem som har lagt schemat :)  I alla fall så blev jag kvar på jobbet angående fackliga uppdrag och schemaläggning men när jag kom till min arbetsplats insåg jag hur mycket jag måste rätta. Jag har nu suttit hela kvällen och rättat undan. Det är helt otroligt skönt att få bort det och det känns som att veckan blir lättare. Det är ju snart betygsättning och då gäller det att ha koll.

Visst laddar ni för schlager semifinal imorgon tisdag. Det är då vi får veta hur europa tar emot Malena. På svt:s hemsida finns alla bidrag för den som vill titta i förväg.

Mjukglass

Idag efter kyrkan blev det mjukglass premiär. Jag och Micke gick till torget och beställde. Det var rätt blåsigt och kallt men glassen var god, blandad med jordgubbsströssel. Tur att de hade kaffe så man kunde värma händerna runt den.



När jag frusit klart gick vi in i MVG där de på pärlaffären hade 50% rabatt. Jag känner en av de som arbetar där så jag fick många pärlor för bara 18 kr...rätt kurs.

Nu väntar jag bara på att få åka iväg till Bjurholm på middag med Johan och Maria. Det ska bli riktigt trevligt. 

Nytt golv på balkongen

Jag har ju på senaste tiden varit inne på att flytta eller fixa till i min egen lägnehet. Jag har ju då kommit fram till att jag ska fixa på min egen lägenhet. En sak som jag tänkt på är att betonggolv är inte skönt att gå på, dessutom är det kallt. I veckan har jag därför varit på k-rauta och rekat. Jag har varit inne på de flesta byggvaruhusens hemsidor. Allt detta för att få fram ett bra alternativ som inte är så dyrt. Jag hade efter rekningen tre alternativ.

1. 30x30 i acasia med klick funktion.
2. 60 x 60 i tryckimpregnerat trä
3. Lägga reglar och skruva dit trall som man sågar i rätt längd.

Alternativ 1 blev väldigt dyrt även om det nog hade blivit snyggast. Alternativ 3 blev billigast när jag äntligen förstod hur man räknar ut priset. Hur ska man kunna veta vilka bredder och tjocklekar det ska vara bara så där?? Tur att pappa kan. I alla fall så blev det alternativ 2. Lätt att lägga ut, tungt att bära upp, rätt snyggt utlagt- tur att pappa kom och sågade och att mamma tyckte. Stor förändring på någon timme.



Nu är mitt nästa projekt på balkongen att måla stolarna och bordet turkost. Jag vill ha en riktigt färgsprakande balkong som man blir glad av att gå ut på. Funderar även på att bygga en bänk mot ena väggen och att köpa in en skön däckstol. Kul med projekt!!!

Tjuvlyssnat

Jag fick en ny bok idag. Den heter tjuvlyssnat. I den finns konversationer som någon snappat upp och som nu blivit en bok. Den är helt underbar. Jag måste skriva in en konversation så att ni förstår vad jag menar.

Örebro Flygplats
(Tre tjejer i 18-års åldern sitter på en bänkrad och löser ett korsord i väntan på ett flyg.)
Tjej 1: Okej, ett grundämne på fem bokstäver
Tjej 2: Har vi några bokstäver?
Tjej 1: Ja, det börjar med F
Tjej 3: Folie!
(Det blir tyst ett tag och sedan börjar tjej 1 att skriva, sen blir det tyst igen.)
Tjej 2: Eh, jag är inte helt säker på att det stavas med J...

Kanske är jag lite färgad av mitt No-intresse men kul är den...

I övrigt idag så har jag haft det otroligt intensivt. Jag hade inte många lediga stunder på jobbet. När jag väl hade haft alla mina lektioner kom jag på en miljon saker som jag borde fixa så det blev att jobba över. Känns i alla fall bra inför veckan som är kvar att ha gjort bort en massa.

Balkongen

Jo, idag har jag förbättrat balkongens mysighet från 0% till 30 %. Jag for på plantagen och köpte afrikansk margurite och nya dynor till stolarna. Det blev mycket piggare.



När jag gick omkring på plantagen hittade jag en super fin stol som jag gärna skulle vilja ha på balkongen. Kanske skulle man utnyttja balkongen mer om man hade något riktigt skönt att sitta på men det får vänta. Den ser i alla fall ut så här.


Jag skulle också vilja lägga ett trägolv på det hårda, kalla betonggolvet som är nu. Kanske får jag flörta lite med pappa så kanske han kan hjälpa mig.

Lördag

Vaknade på lördagen hos Frida och Jonas. Vi åt frukost och sen hann jag med en stund i sandlådan med Albin innan jag drog mig mot Övikstad. Var inne på några affärer med det blev ingenting handlat. Svängde förbi en mack för att köpa en macka och köpte då även en helt underbar glass, Magnus temptation. Jag tror inte att Gb någonsin har gjort en så god glass. Det var chokladglass med bitar av vitchoklad och brownies i den, underbar.




När jag kom fram till Umeå så for jag och handlade grejer till en potatissallad som vi skulle göra. Jag åker sedan direkt till Cicci och Jonas där jag ser en kortis på snookern. Robertson låg då under med 14-7, inte bra. Jag och Cicci tog en promenad och sedan lekte jag med tjejerna på gården till dess att vi gjorde middag. Det blev en härlig middag med grillat, potatissallad, vitlöksbröd och pestoröra. Spelade lite memory sen åt vi en god chokladkaka. Jag och Jonas åkte till Holmsunds egen fribbebana och jag invigde säsongen. Man är ju inte direkt så stabil men det gav mer smak. Hålen var ju rätt korta och det passade utmärkt som första runda. Vi hyrde filmen yesman och så den. Innan vi började se filmen så hade Robertson hämtat upp i poängen så det stod 14-13. När filmen var slut statte vi på snookern igen och Robertson hade förlorat med 17-14. Inte kul alls, kommer nog inte att se finalen alls. Alla jag hejar på åker bara ut.

När jag åkte hem från Holmsund tog jag en sväng förbi nolia där det idag, söndag är idoluttagningar. Tänkte kolla om det redan då var folk som köade men inte det.


Valborg

Efter jobbet på torsdagen åkte jag hem, packade och diskade. Därefter så åkte jag ner till Övik för att umgås med min syster och hennes familj. Det blev grillat till middag, första för i sommar. Mycket gott och till efterrätt bjöd hon på en budapestrulle. Albin var det full fart på. INgen ville se snooker så jag fick ibland se var ställningen var.

Igår så var det kanon väder och vi var ute hela dagen. Vi krattade gräsmattan och Jonas fixde med sina bilar. På eftermiddagen fick jag dock se snooker, kul. På kvällen så såg vi en film, lakeview terrace. Lite seg men helt ok. Jag trodde att den skulle ha en lite mer twist i slutet. 

Idag så har jag varit ute och lekt lite med Albin i sandlådan och nu ska jag packa för att åka hem. Tänkte mig in på pärlaffären men den var tyvärr stängd idag men jag kikar nog in i några andra affärer.

Här kommer en härlig låt.