coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Lycksele

I lördags åkte jag tillsammans med Micke upp till Lycksele för att iordningställa hans nya lägenhet. Vi jobbade hårt både igår och idag så nu är jag riktigt seg. På lördagkvällen var vi för trötta för att laga mat så vi mötte upp några av Mickes kompisar och åt på Golden Bar, riktigt trevligt. Innan jag åkte hem idag var vi hos Magda och åt våfflor, mycket gott.

Hemma i Umeå var jag och lämnade bilen hos föräldrarna. Det blev middag, god varmrökt lax. Det visade sig också att pappa hade haft min bil i garaget och varit och tvättat min bil. Nu glänser den som aldrig förr. Tack Pappa!

Sushi

Igår direkt efter jobbet åkte jag och två kollegor hem till mig. Vi hade planerat sedan i december att denna kväll skulle vi laga sushi. Det är ett riktigt hantverk. Det är riset som är det mest komplicerade och det som mest kan gå fel. Jag tycker att vi lyckades rätt bra med riset, kanske var det lite för lite klibbigt. När man gör bollar med lax på ville de gå mitt i tu . Rullarna däremot blev kanon. Det tog oss ca 1,5 timme att färdigställa sushin.


Visst ser det ganska bra ut?

I alla fall så var det helt gudomligt gott.

Blocket

Under dagarna från i söndags så har allt pretty much handlat om blocket. Man blir som så ivrig när man inser att folk vill ha det man själv inte vill ha och att man dessutom kan få en peng för det. På måndagen kom första personen som hämtade en dataskärm. Jag lade ut två annonser till på måndagen. Fick några skambud på mailen. Det är dock alltid spänd förväntan över om någon ska ringa så jag har telefonen nära. Plötsligt ringde telefonen och jag svarade. Det var en man som ville köpa tangentbordet och musen. Han frågade om mitt utsatta pris var det sista och jag svarade att det var det. Då började han prata om att det fanns så billigt på mediamarkt. Då säger jag helt fräckt: Då kan du ju åka dit och köpa det...Skämdes efteråt...fick dåligt samvete för att jag var så oförskämd. I alla fall bestämde sig mannen för att köpa och skulle komma på tisdagen men han dök aldrig upp. Sålde det idag till en annan. Han kom ju aldrig. 

Jag fick på tisdagen ett meddelande om att en tjej ville köpa ett par bordsben till ett skrivbord. Mina kollegor tyckte att det var hur kul som helst att man säljer bordsben. När jag så ringde upp denna kvinna och jag presenterade mig som tjejen med benen brast det och det gick bara inte att sluta skratta. Riktigt pinsamt...det slutade med att hon hade hittat ett helt skrivbord så benen är fortfarande kvar.



Jag hade också ute ett takräcke och en kille kom och tittade men det passade inte. Så min tur på blocket har nog börjat att ge sig. Det har alltid brukat gå så fort att sälja saker men nu tar det emot. Man ska väl ha sina ups and down I guess.

Söndag

Dagen startade med att jag var mötesvärd på kyrkan. Allt flöt på smidigt och jag hade dessutom bråttom så det gick undan med städning och pengaräkning. När allt var klart åkte jag direkt till föräldrarna och hoppade in i deras bil. Vi drog iväg till Övik för att uppvakta min svåger lite. Vi åt middag och tårta. Det är så mysigt att träffa syrrans familj ganska ofta. Efter tre timmar åkte vi hem och nu laddar jag inför morgondagen med att lägga upp saker på blocket. Hoppas någon är köpsugen :)

Mer rensning och soffbord

Idag har jag då åter tagit tag i rensningen. Idag fick det bli förrådet. Det gick ju knappt att ta sig in så jag lastade ur en massa grejer. Hade olika påsar för olika material och gick igenom allt som stod på golvet i förrådet. Det blev inte så lite det. Jag fyllde bilen proppfull och for iväg på återvinningen. En påse åkte jag med till myrorna också. Nu kan man gå in i förrådet...underbart. Jag har dock inte städat klart i förrådet utan tänkte att jag skulle gå igenom flyttlådorna som jag idag inte hann röra. Det är som så härligt för själen att rensa.

Efter att jag lämnat grejerna åkte jag runt på möbelaffärer och tittade på soffbord. Jag gick runt i affärerna med tumstocken i högsta hugg och mätte och fotade. Blicken var fokuserad och jag var målmedveten. Kände mig som ett proffs. Nedan hittar ni lite kort på bord  jag tycker var fina.


Detta tycker jag är jättefint. Det är dock 110 cm långt. Blir det för långt?


Snyggt och kan fås med vit skiva men är 90 i diameter för stort?



Ganska fint men ska jag ha svart?


Snyggt även detta. 80 i diameter men är färgerna rätt?


Snyggt och stilrent men väldigt lågt. 90 i diameter.


Super snyggt men drygt 9000 för ett soffbord är det värt?


Väldigt bra i storlek men känns det för mycket som en mediamöbel?

Full rulle

Idag har det varit full rulle in och ut ur min längehet. Det har hämtas soffa och rumsbord och papper lämnats. Jag är så glad att soffan och soffbordet nu fått nya ägare. Visst är det underbart med blocket. Man lägger ut det och dagen efter kommer köparna och hämtar det från lägenheten. Själv gör man i princip ingenting :) helt underbart.

Det är svårt att ta bild på soffan för att min matta gör sig inte rättvis på bild. Här kommer i alla fall en liten bild.


Den ser som så liten ut men det är i princip en trea med en utlöpare.

Soffbord

Igår hämtade jag och pappa min nya soffa som just kommit. Det var lite pill att få den på plats men nu står den där och är mycket snygg. Min gamla soffa står dock kvar tills jag sålt den. Det som i alla fall visade sig var att mitt soffbord blir på tok för långt. Det måste stå snett nu. Har försökt titta runt lite på olika soffbord på nätet. Problemet är att bordet måste vara ganska litet för att få plats. De jag hittade nedan tycker jag är riktigt snygga kanske inte i min budget. Knappbordet är min favorit. Vad tycker ni eller har ni några förslag?





Helgen

Liten resume över helgen som gick.

I lördags fick jag ett rensar il. Jag drog ut alla grejer i garderoberna i hallen och överskåparna på garderoberna i sovrummet. Hela hallen blev full. Jag har som bara lastat in saker i garderoberna och nu var de helt enkelt för fulla. Jag fick ihop en säck med kläder som ska till återvinningen, en säck med skräp och jag gick ett antal gånger ner till förrådet. Detta resulterade i att förrådet nu är proppfullt. Det blir projekt under några månader att rensa ur det. Har en plan att man rensar lite nu och då. Jag lägger grejerna i bilen och efter jobbet nästa dag åker jag på återvinningen och lastar av. Jag har även tänkt att skaffa en lagerhylla så jag kan få lite ordning på pjäxor, skridskor, kylväska, discgolfbag mm.
































På eftermiddagen for jag och ett antal fler på brödfest. Micke hade stigit upp ruggigt tidigt och ställt sig för att baka. Han hade gjort ca 8 olika sorters bröd och alla var helt underbart goda. Mätt var jag hela kvällen.



På söndagen var jag mötesvärd och efteråt var vi några stycken som åt på teatercafeét. På kvällen såg jag filmen Sherlock Holmes på bio. Den var väldigt bra. Jag gillar verkligen när det är lite smart och man får reda på detaljer i efterhand. Man får ju också ha lite hjärngympa själv så ja den var väldigt bra.


Snygg resväska

Var ute och surfade på facebook då en reklam om resväskor dök upp. Min resväska gick sönder när jag åkte till Thailand ifjol så jag behöver en ny. Vad tycker ni om resväskan nedan? Jag tycker den är hur snygg som helst...fri frakt under januari...

Lite julklappar och presenter

För att komma ihåg lite vad jag fick i julklapp och till födelsedagspresent så dokumenterar jag det.


Snygg skål med ett blomsterarrangemang i. Nu gäller det bara att vattna lagom :)


Keramikängel som är en mysig lampa. Tog inte bort den nu när jag tagit bort julen. Den får stå kvar ett tag till. Änglar behöver vi ju alltid inte bara på julen.


Snyggt betongfat som gör de mysigt i hallen.


Cool mössa. Har fått många komplimanger för den.


Otroligt bra bunke för att vispa grädde eller använda stavmixern.


Kudde för att ha laptopen på. Perfekt när man sitter i soffan och surfar. Datorn blir rak och den glider inte omkring.

Sen har jag fått annat som jag redan visat eller inte fått hem ännu. Bilder kommer senare.

9 januari

Igår kom syrran med familj upp till Umeå. Vi träffades på Mekka och fikade. Det var en riktig lång fikastund med en härlig kycklingmacka. Det är ju faktiskt nå visst med att gå på fik en lördag. Det var inte heller mycket folk vilket var skönt. Efter det åkte jag och hämtade mitt nya tangentbord. Mitt förra tangentbord matchade inte med den nya skärmen jag fick när jag fyllde år och musen jag fick i julklapp.


Snyggt och stilrent.

Jag åkte ut till Stöcke och där stansade jag lite smycken till syrran som hon beställt. En lampa jag hade i lägenheten gick sönder och bottenplattan var i järn. Pappa har tagit lös den och jag använde den som underlag när jag stansade. Vilken skillnad det var jämfört med den träplatta jag använt tidigare. Det gick mycket lättare.

Efter en timma kom Syrran med man hem och vi kunde äta en underbar måltid. Det var oxfilé med en balsamicosås och hasselbackspotatis. Så gott...man är ju verkligen inte van att äta så fin och god mat. Till efterätt var det tårta, mums. Jag fick min present av syrran och det var en snygg skål med ett blomarrangemang i. Visar en bild senare.

Sen blev det robinson och konsert från berwaldhallen.

Det är så mysigt att vara med syskonbarnen...synd att de bor en liten bit bort. Det är världens finaste barn.

Lunchbjudning

Igår hade jag en lunchbjudning för mina fina vänner Cicci, Jonas och barnen. När jag funderade över vad jag skulle bjuda på kom jag verkligen inte på något och ändå finns det ju så mycket gott. I alla fall bestämde jag mig för kycklingspett, ris och såser. Jag fick sätta igång tidigt då spetten skulle marineras innan. Jag var som nervös över hur det skulle smaka då jag aldrig gjort det förrut. Det blev dock rätt ok. Kryddade inte spetten så mycket som receptet sa så det blev rätt mild kryddning. Till efterrätt hade jag gjort en chokladkaka.

När familjen kom fick jag rosa tulpaner. Den första tulpanbuketten denna vinter, härligt. Cicci hade också stickat ett par tjocksockar till mig. Det behöver jag verkligen då det varit väldigt golvkallt i lägenheten nu när det varit iskallt ute. Allt var i min färg rosa...kan inte bli bättre...tack så jätte mycket.

Trettondagsafton

Igår var en väldigt effektiv dag. Jag steg upp kl. 6 för att bli hämtad av Micke halv sju. Vi åkte till Lycksele där han fått jobb. Dagens uppdrag var att titta på lägenheter. Vi stannade först hos Magda och drack kaffe...helt underbart med kaffe efter en sådan tidig start på dagen.  Sen var det lägenhetsvisning. Det är som kul att titta på lägenheter...man önskar att man själv fick flytta till en snygg lägenhet där allt ska göras om.

Vi var tillbaka i Umeå halv två och då somnade jag in i en fyrtiofem minuter. Sen var det städning blandat med matlagning. Kl. 5 dök de första gästerna upp och i köket blev det full rulle. Vi åt en tunnbrödskorg med en röra av rökt lax och räkor till förrätt. Till huvudrätt var det fläskfilégryta med potatisrullar. Efterrätten var en härlig morotskaka.

Vi hade sedan en match i singstar. Vi spelade i lag, grymt kul. Det visade sig i alla fall att vi hade delat bra lag för det blev oavgjort efter sju omgångar.

När gästerna åkt hem plockade jag till och diskade undan en hel del. Det är så skönt att vakna och inte känna att man ska behöva röja hur mycket som helst. Nu var bara glasen odiskade så det var som lättsamt.

Idag har jag sorterat pärlor. Det har inte varit någon ordning så jag har slängt gamla pärlor och helt plötsligt ser man de pärlor man har och blir lite sugen på att pärla lite. Ska ta och göra ett halsband till syrran som hon har beställt. Hoppas det bli fint.

Ny smyckeshemsida

Jag har nu inlett det nya året med att göra en ny sida för mina smycken. Den ligger under denna blogg och nås via länkarna på denna sida eller genom att skriva in http://coycoy.blogg.se/smycken i adressfältet.

Ännu finns det inte så mycket på sidan med det dyker upp bilder lite eftersom. Ta gärna en titt.