coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Inspiration

För att knyta an till förra inlägget så fick vi i veckan veta att ytterdörrarna ska bytas. Det skulle innebära en merkostnad då det nu ska bli så säkert. Lite upprör blev jag men dagen efter så fick vi ett nytt besked och då var det bara 8 kr. Helt ok för brandsäkrare, ljudsäkrare och inbrottsäkrare dörrar.

Igår fick jag min lön och den måste ju spenderas lite ;-) Var en sväng på stan och köpte en klocka...har inte haft klocka på flera år men som lärare kan jag inte lita på klockorna i salarna så en ny blev det. Har länge funderat över vad jag ska ha på mitt rumsbord och när jag gick förbi Hjärtero fick jag en idé.


Det blev krukan och blomman på bilden. Är väldigt nöjd.

Visst är det så att när man verkligen vill ha något (inte så dyrt) då köper man det direkt och tänker inte på priset. Är det något man kanske vill ha blir man mer snål och tittar på priset och tycker allt är dyrt.

Har idag tittat igenom ikea-katalogen på nätet. Det fanns ett uppslag så var så fint och inspirerande.


Det är som gjort för mig :-)  Det lyser smyckestillverkning. Tänk om man inte behövde jobba hemma...

I övrigt så har veckan rullat på. Eleverna har kommit och man är inte van att undervisa och vara alert hela tiden så man är lite seg efter dagarnas slut.

Postskåp

I fredags när jag kom hem efter jobbet satt dessa skåp monterade i hallen. Jag antar att vi nu ska få posten i dessa fack istället för i brevlådan. Det blir som lite mer amerikanskt i vår trappuppgång. Mitt dörrinkast krånglar så det blir bra med en ny anordning.

Åter till jobbet

Ja, den senaste veckan har jag börjat jobba. Det gick fort att installera sig. I alla fall så har veckan bestått av schemaläggning samt LGR11 och nya skollagen. Det är mycket som ska hända på kort tid. Sen när eleverna ännu inte kommit är det som att man inte riktigt tycker att man jobbar så då lägger man sig inte i tid på kvällen. Men på måndag kommer de. Lite ångest men det blir nog bra.

I övrigt så har discgolfen stabiliserat sig på en lite bättre och jämnare nivå vilket är mycket välkommet. I september ligger två tävlingar i Umeå och då gäller det att vara på topp :-)

I veckan var jag även och plockade vinbär och lite krusbär hos en gammal kollega. Jag har därför gjort vinbärssaft. Aldrig gjort det tidigare men det blev bra. Till och med jag börjar bli lite huslig.

Ett ace i världsmästerskapet i discgolf som var i Californien förra helgen.

Kalas

Jo, tidigare i veckan fyllde mitt ena syskonbarn 2 år. Jag körde ner och var med på kalaset. Han har blivit så stor bara över sommaren.


Väntan att få hugga in för G.


Tålmodig väntan främst för att få blåsa ut ljusen åt sin bror.

Nolia

Idag har jag och Cicci varit på Nolia. Vi hade det riktigt trevligt och det kändes som att man kunde ha handlat mycket. Det blev ett par örhängen, en present och lite mat.


Här satt vi och fikade på trädgårdscaféet som mina gamla elever höll i.

Idag uppträde Pernilla Wahlgren på scenen och vi var naturligtvis där. Kul att höra henne live vilket jag aldrig gjort. Jag stod och diggade och sjöng med. Efteråt satt vi på en bänk och surrade och uppdaterade facebook när jag började fundera på om jag skulle våga gå fram till henne och fota mig med henne. Först tänkte jag att det var fånigt men Cicci pushade och tillslut vågade jag :-)
Jag och Pernilla :-)

Grafiskt tryck

Jag skulle vilja ha ett grafiskt tryck ovanför bordet i vardagsrummet. Där det nu står en stor tygtavla.Har sökt lite på internet och hitta fina tryck. Vad tycker ni om trycken nedan? Något annat förslag?


www.isa.nu


www.isa.nu


www.isa.nu


www.kitchenbloom.se


www.kitchenbloom.se


www.allposter.com


www.inspireramera.se (den nedre var det jag tänkte)

Helgen

Hämtade bilen från verkstaden på torsdagen och allt var frid och fröjd. På fredagkväll var jag ute och körde och plötsligt hördes ett skrammelljud och hela bilen gnisslade och tjöt. De som cyklade på cykelbanorna höll för öronen. Väl hemma kommer alla tankar på hur jag ska fixa bilen nästa vecka. Föräldrarna är utomlands så jag kunde inte konsultera de. Problemet fick bero.

Lördagmorgon vaknade jag okristligt tidigt och åkte ner till Sundsvall för att spela fribbetävling. Det regnade de första 6 hålen sen sprack det upp. Efter första rundan ledde jag men orkade inte hålla i under andra rundan så jag kom tvåa. I bilen pratade vi lite om min gnislande bil. De sa helt enkelt att jag skulle backa. Mest troligt hade en sten hoppat upp från vägbanan in mellan bromsskivan och däcket.

På söndagen var jag helt död och seg som bara den. Jag gick i alla fall ut och testade att backa och köra framåt om vart annant och helt plötsligt var det inget gnisselljud längre. Hurra!

Har idag kört också och inget gnisselljud. Ibland ska man ha tur.

Lite om igår

Igår lämnade jag in bilen på verkstaden för byte av kyltemperatursensor nånting... under tiden satt jag och tittade på beachen som just nu spelas på stan. Det var som lite stämning på läktarna då det var lite Umeå spelare på planen.

Hämtade bilen och blev inte runierad, förvånansvärt visst!

På kvällen var det kvällsdiscen. Det gick som vanligt, upp och ner och inte som jag vill.


Det blommar så fint på balkongen nu. Här mina afrikanska margeurit.


Här en fin vit blomma som jag inte vet namnet på.

Sommar del 3


Jag och Ciici åkte till Sundsvall för en miniweekend mitt i veckan. Vi gjorde som vanligt och fikade vid höga kusten bron sen bar det av till Birsta gallerian. Där fastnade vi på Zizzi vääälidggt länge. Hittade många snygga kläder och lite på 70% rean :)  Sen gjorde vi en tur på iittala outleten men inget blet inhandlat. När vi kom till Sundsvall var det bara att ta in på hotellet. I det första rummet vi fick luktade det rök så jag ringde ner till receptionen och de fixade ett nytt rum till oss. Sen provade vi kläder i sinne. På kvällen blev det middag på en uteservering och sedan Morden i Midsommer på hotellrummet.

Dagen efter strosade vi runt i Sundsvall. Vid lunchtid for vi till Ikea och lämnade igen vissa kläder på Zizzi sen bar det av till Umeå igen. En riktigt trevlig resa och lite kläder rikare.


Köpte en vit matta på Ikea som hamnade under köksbordet.

Efter Sundsvalls trippen var jag hemma i några dagar. Då spelade jag klubbmästerskap och sålde mitt piano.

Sen bar det norröver och stugan igen.

En dag for vi till Svensbyliden för att framför allt äta palt. Jo, vad gott det var. JAg hade platschwimmen hela eftermiddagen. Det var kulturdag den dagen så barnen fick se mycket gamla metoder.


En dag tog vi båten ut till Stor Sandskär. Helt underbart ställe. Jag och Jonas simmade ut till den lilla ön på bilden. Vi överraskades också av ett regn mitt i lunchen men det gick över.

En dag fick jag lära min faster och farbror hur man äter sushi. Och de gillade det :)

Jag, mamma och syrran åkte till Luleå för att gå på lite möbelaffärer. Då visade mamma oss Gammelstad i Luleå. Vilket mysigt ställe...Många små affärer i kyrkstugorna och friluftsområdet Hägnan.

Vi fikade på Kafe Fägnan.

Vi blev så begajstrade i detta område att vi dagen efter for tillbaka dit då det var sommarmarknad där. Dagen innan hade jag blivit till mig av ett virkat päron i en av kyrkstuge affärerna. Blev inget köp då men dagen efter slog jag till.


Jag, syrran och svågern var också en kväll och åt på uteservering och såg filmen Bridesmaids. Hysteriskt kul film.

Solen var med oss på stugan denna vecka också.

Badat ha jag gjort mycket i sommar.


Någon hade lagt ett hjärta på vår lilla strand.

Väl hemma så jag mest hållit på och fixat med ommöblering i lägenheten.


Glömde som vanligt att ta en före bild men hittade en bild från i julas på en del av vardagsrummet.
 

Tavlan och fåtöljen ska förhoppningsvis bytas ut med tiden.