coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Bio

På eftermiddagen kom min kompis Micke och vi var och handlade för att sedan laga mat. Vi gjorde en väldigt god indisk kycklinggryta. Senare på kvällen var vi på bio och såg filmen "The next three days" Det var en riktigt bra film. Inte så mycket skjuta utan mer smart och beskrivande. Kvällen avslutades med ost och kex.

Här är trailern för filmen.

Den stora lampan

Nu har jag varit på stan och bytt skärmen och glödlampan till den stora lampan jag fick i julklapp.


Så här blev resultatet.

27/12

Mötte upp Cicci på stan för att luncha. Vi var runt på rean men det var mest Cicci som fyndade till barnen. När vi så skulle äta lunch var det mesta fullt så vi hamnade på Rex, lugnt, skönt och god mat.

Ska till London i mitten av januari på fortbildning. Min resväska har gått sönder så jag har tänkt köpa en ny. Har hittat en röd, blank och fin (bilden nedan). Den kommer ju inte vara det efter första resan men ändå. Ska titta på ett annat ställe också innan jag bestämmer mig.



Fick en jättefin lampa i julklapp men där skärmen ger ett sken som inte passar i min lägenhet. Jag var därför och tittade på alternativ och har nu hittat en skärm som passar. Ska in och byta idag.

Juldag o annandag

Juldagen startade med att hela sällskapet kom hem till mig och fikade. Jag fick när jag var liten julkaffekoppar. Det är så kul att få ta fram och använda de åtminstone 1 gång per år. Satte också julklapparna på deras platser. Visar några av årets julklappar.

 
Underbar tavla som passar precis in på mig.


Bokstäverma Home passar utmärkt i köket.


En fantastisk högtalare till iPhonen.


Läslampa vid soffan.


Postlåda för räkningarna.

På eftermiddagen var det middag hos föräldrarna och på kvällen blev det tv, fångarna på fortet. Trots att konceptet är det samma är det som ändå lite små trevligt.

Igår annandagen var jag först i Holmsund och lyssnade när Jonas, Micke och Cicci sjöng. Det lät mycket bra. Sedan mötte jag upp syrran och svågern på stan för ett fika och lite rea. Jag kan nästan inte tro det men jag hittade en kjol på rea :) Kvällen spenderades hos föräldrarna. Där dansade syrran och Albin till runt granen sånger...några dagar för sent men det var härligt.

Julafton

Nu har det varit julafton. Det blev en riktigt trevlig dag. Startade med julkrubba i Stöcke med efter följande risgrynsgröt hemma hos mamma och pappa. Sen blev det lite Kalle och därefter julmiddag. Allt var fantastiskt gott. Mamma hade till och med gjort en sillsallad utan lök till mig, mums.

Tomten kom sedan till oss. Barnen var förväntansfulla. Efteråt var de som i extas ett tag. Tomten och julklappar kan bli lite mycket ibland.




Jag fick jättefina julklappar, tack så mycket.

Julen har kantats av lite magsjuka så nu hoppas jag att ingen fler blir dålig.

23/12

Idag har jag slagit till och gjort två olika sorters sillar, citron- och västerbottenssill. Det är ju väldigt lätt så nu hoppas jag bara att de smakar gott.

Var en kort sväng på stan för att utnyttja presentkortet jag fick av jobbet i julklapp. Det blev fyra pocketböcker som jag ska ha som läsning under julen.



Sen var jag och klippte håret. Det blev bara lite kortare och lite mer uppklippt. När hon förnade håret blev det väldigt lockigt. De hade julerbjudande på hårprodukter och man vill ju gärna ha speciellt när man får en plåtlåda till...blev köp med andra ord.



Alldeles nyss plingade det på dörren och ett blombud kom med blommor. Det händer verkligen aldrig så jag blev otroligt paff. Det var en fin julgrupp från min klass. Jag blev oerhört glad. Tack så mycket!



Nu ska jag hem till föräldrarna för lite middag och uppesittarkväll. Syrran med familj kommer också så det blir full fart. Ska försöka mig på lite rim senare i kväll.  

Tack för alla fina julkort!

Tavlor

Den andra advent var det marknad på gammlia. Där hade min förra kollega Lena ett stånd. Hon säljer tavlor och kort som hon själv har målat i akvarell. Där fanns en tavla som jag helt förälskade mig i. Det visade sig att den var i en serie på fyra tavlor med motiven årstiderna. Jag kunde inte låta bli så jag köpte alla fyra. Igår var jag och hämtade tavlorna och har nu satt fram vintertavlan.


Fin, visst!

Gran

Jag har nu äntligen fått jullov, underbart. Gårdagen började med att jag skulle åka extra tidigt på jobbet. Väl på jobbet inser jag att jag glömt fikat till klassen så det var bara att vända. Kom någon minut sent men det var lugnt. Vid halv tre var det i alla fall så att jullovet började :-)

Nu till granen. I fjol hade jag riktig gran hemma. Den var jättefin och luktade gran. Problemet uppstod då den skulle ut. Det var barr överallt. Jag var tvungen att såga itu den i många bitar för att få ner den i en sopsäck. Allt detta slit tänkte jag inte vara med om i år. Jag vill ju samtidigt ha framme mitt fina julgranspynt. Så jag tog beslutet att ha plastgran...rantade runt idag för att hitta en rätt snygg gran. Vet inte om jag lyckades men den är helt ok.


Årets gran

Näst sista dagen innan jullov

Idag har många bitar i schemat fallit på plats vilket känns underbart skönt. Behöver nog inte sitta så mycket under lovet, peppar, peppar. När jag kom hem idag hade jag fått några julkort. Det är ju så kul och mysigt att få se alla barnen.

Köpte ett par röda skor idag som jag tänkte skulle pigga upp det svarta till jul :)

Har blivit lite inspirerad av några fotoappar på telefonen.


Hipstamatic


Colour splash


Hipstamatic 

Fjärde advent

Efter att jag varit ledig två dagar blev det tre intensivadagar. Betygen skulle sättas, rester ska in, man ska påminna och påminna. Allt sker i sista sekund. Sen blev det annat som också tagit upp tankarna. Har i alla fall börjat lägga schema för nästa terminen men det är riktigt svårt att få ihop det. Lär få sitta på jullovet. Det var trevligt då att på fredagkvällen gå på afterwork och bara få veckan ur sig och ta helg.

Var idag på en ruggigt bra julkonsert med Voicebox, de kan sina stämmor. Innan det mötte jag upp Micke på stan för en middag. Det blev av bara av en slump och det var så trevligt.

Har tagit fram det resterande av julpyntet i helgen. Är som sagt lite less på mitt julpynt men vissa saker hör ju som till att plocka fram.


Mina finaste tomtar.


Julkrubban - kan aldrig räkna ut vem som är Josef dock.


Söta julflickor


Denna tomte är en riktig släkttomte. De flesta i släkten har nämligen denna typ av tomte.

Julkort

Idag fick jag ett julkort av mina allra finaste syskonbarn.

Standag

Idag mötte jag upp mamma vid tio på stan. Jag var hemma igen vid fyra. Det kan man kalla vara ute i julhandeln. Vi var runt på flera affärer och shoppade. Lunch åt vi på Invito. Fika gjorde vid på café viktoria. Tack för en trevlig stantur mamma.

Väl hemma så har jag slagit in alla julklappar som jag har hemma för tillfället.

Kul nu jul!

Papprena jag använder i år ser ut så här

Barna får bara pappret med halmbockarna så att man ska veta att det är till de. Har fått pippi på hjärtan därför kommer nog det mesta vara inslaget i hjärtpapper till de äldre :)

Ledig dag

Igår var jag som sagt ledig. Jag hade planerat upp dagen noga så jag hann förvånansvärt mycket.

Var och hämtade ett paket vid tio i tio. Tio hängde jag på låset till vissa affärer i stan och på en kvart hade jag gjort mina ärenden. Gick sedan och strosade lite men det blev inte så länge. Åkte och handlade och fixade därefter en julklapp. Hemma igen så började jag med lite bakning. Efter det gjorde jag årets julkort. Blev lite för ivrig med stämplarna men tror det blev ganska fint.

På kvällen var det bönegruppsavlutning hos Hedmans. Vi hade sån här paketbytning och jag gick hem med en fin bricka där det står god jul. Perfekt att ta lite fika på in till vardagsrummet.

Idag är jag också ledig och ska alldeles strax träffa mamma på stan.

tredje advent

Helgen har varit riktigt trevlig. I fredags var jag på treårskalas. Det var Klara som fyllde tre. Hon strålade som en sol hela kvällen. Det var riktigt trevligt och när barnen lagt sig såg vi filmen Knight and day, bra och kul film.

I lördags var det då dags för jäntornas årliga framträdande, lucia. Det var kul även om nervositeten slog till för mig. Det är så mysigt när det är alldeles mörkt och bara ljuset från luciatåget syns. Efter gick vi på station och drack te.



I går trodde jag att jag var mötesvärd vilket jag inte var, endast mitt fel. Jag hjälpte i alla fall till med mötesvärderiet. Det första som händer i gudstjänsen är att söndagsskolan går luciatåg. Det var ju så sött att man smälte.

Efter kyrkan for jag hem till mamma och pappa för middag, grymt gott.

Idag är jag kompledig från jobbet. Har en lång lista på vad som ska göras så jag vaknade redan vid sju för att se på luciamorgon. Efter det har jag betat av grejer på listan. Nu ska jag iväg och fixa lite saker. Kul nu jul!

Amarylis

Förra helgen var mamma och pappa förbi och med sig hade de en amarylis. Redan under veckan började den slå ut. Den är så fin. Perfekt också att den blommar nu då man inte är hemma i lägenheten så mycket precis under jul.

Har lång weekend denna helg. Det betyder att jag har kompledigt på måndag och tisdag för att jag rättat nationella prov. Tänkte mig på stan och mysa då det inte är så mycket folk. Jag har ju till viss del redan köpt en del julklappar men då på internet.

Advent i hemmet

Har på något sätt en motvilja att pynta till jul men nu är det gjort och presenterar lite bilder, om än lite suddiga :)