coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Sillunch

Igår så var vädret rätt fint på stugan. Det blåste en aning men överlag en härlig dag. På förmiddagen målade jag mitt skrivbord för andra varvet. Jag målar det i en färg som heter lätthet...kanske inte säger så mycket men den är vit med ett litet grått inslag. Det kommer att bli jätte fint när det är klart. Försökte mig på att sola lite men det blev lite kallt.

På eftermiddagen var vi bjudna till min faster på sillunch. Där var en hel del släkt. Min kusin var där och han har nyss fått en liten pojke, jätte kul. Det blev stor uppståndelse och alla flokades runt barnet, vilket är helt naturligt. Det var en underbar buffe i sillens tecken och den avslutades med tårtor som inte gick av för hackor.


Sillbuffé


Tårtbuffé

Visst är det bredrandiga tyget på två av kuddarna helt underbart snyggt. Me like...

Jag tog sedan bilen ner till Umeå igen och mötte upp syrran som har gjort en liten umeåtur. Jag hade med mig en hel del grejer från piteå till dem. Vi började att packa in i bilen och det var med nöd och näppe vi fick in allt. Syrran går och ska lämna något på sin plats men i stället utbrister hon -men var ska jag sitta? Vi hade helt glömt bort det och packat överallt så hon inte hade någon plats. Det ordnade sig dock och hon fick plats. 

När de sedan for hem åkte jag och handlade och ägnade kvällen åt att fixa lite med räkningar och uppackning.

Haparanda

Igår kände vi att vi var tvugna att hitta på något. Med löningen i bakfickan tog vi en tripp upp till Ikea i Haparanda. Det är alltid kul att gå omkring på ikea och drömma sig bort och anta att man har hur mycket pengar som helst. I alla fall hittade jag ett sängbord som var fint och billigt.Tyvärr fanns det inte i lager. Det blev inte så mycket handlat. När jag och Cicci var på ikea köpte jag en ny sovkudde. Efter att ha använt den i några dagar hade jag nackspärr så jag köpte en ny som jag hoppas är lite mjukare och lite lägre.

Efter ikea besökte iittala outleten. Där har det hur fina saker som helst. Jag köpte två pannlappar i svart unikkohtyg och en degspatel i rött. Man blir dock ruggigt sugen på dessa kiwilyktor och jag vill ha några i varje färg...Vi åkte sedan över till Finland för att kolla på en galleria där men vi iddes inte gå in. Nu kan jag i alla fall säga att jag varit utomlands på semestern :-)

Pärlning

Idag har det varit riktigt kasst väder här. Det har bara regnat och regnat. Vi har därför spenderat dagen inomhus. På förmiddagen så såg vi simning för hela slanten. På eftermiddagen passade jag på att pärla lite. Det blev några halsband, ett armband och några örhängen.Vi såg även reprisen av Sommar med Ernst. Han har ett så stort ordförråd och hittar på meningar som är helt underbara. I detta program så hittade han en gammal skänk som han såg som en traditionsbärare. Det skrivbordet som jag håller på att fixa till ska också få bli en traditionsbärare. I kväll så har vi sett finaler på simning och filmen Made of honor.

Jenny "Leila" Eriksson

Idag bakade jag mormors citron- och vallmoskorpor enligt Leilas recept. Receptet hittar du här.
Så här fina blev de. De smakar utmärkt till en kopp kaffe.

Banfors

I torsdags träffade jag Cicci på stan i Piteå. Vi strosade runt för att hitta present men vi hade ingen större lycka med det. Det är ju även mycket rea på barnkläder så det blev en del sånt också. Vid femtiden började vi leta oss ut till deras stuga i Banfors. Det ligger ca 5 mil från Piteå. Väl framme så hade de en stor gård. Det var flera hus på gården och det såg väldigt pitoreskt ut. Det är lite mer primitivt än det man är van vid men det är som lite spännande i sig. Jag gick en husesyn och sedan blev det korvwokmiddag, mycket gott. En bit ifrån husen så ligger en å och där har de byggt en bastu. Det var hur härligt som helst att sitta i bastun och titta ut på ån och sedan gå i vattnet och bada. Det var ruggigt kallt i ån så jag fegade ut lite första gången men sedan gick det bättre att bada. Efter bastun satt vi och surrade i storstugan. Jag sov sedan över uppe på bagarstugeloftet, mysigt.
Vaknade på morgonen och vi åt frukost. Efter lite lek med Ebba och Klara åkte jag, Cicci och Ebba på affären. Där hade de jordgubbar, norrländska. Skillanden är stor, de norrländska är mycket sötar och mycket godare. Sedan åkte jag hem. Det var jätte trevligt att göra en liten tripp till Cicci med familj och få se det stället som de pratat om så mycket.

På eftermiddagen åkte jag och mamma ut på en tur. Vi åkte till Vischan. Det är en second hand affär med ungefär hur mycket grejer som helst. En del saker från mormor och morfar sålde vi dit och det var som roligt att se några av de sakerna.


Här ser ni en liten, liten del av affären.

Efter det så åkte vi på lite sightseeing i byarna och hamnade tillslut hos Irma Vävare. Hon hade en jättefin atelje med handvävde saker. Vi gillade bla denna.Idag blåser det typ orkan så det blir att hitta på någonting inomhus.

rätt lugnt

Igår gjorde jag inte många knop. Det var regnigt och trist ute så det gick helt enkelt inte att göra så mycket. På eftermiddagen åkte jag och mamma till stan för att handla. I helgen är det piteå dansar och ler så vi gick en sväng på stan och kollade efter tavlor sedan blev det ica kvantum. På kvällen var det så klart allsång och sista delen av morden i midsummer. Det är ju oklart om det kommer att bli nå mer morden överhuvudtaget. Morden hör ju liksom sommaren till.

Idag har jag slipat och putsat klart mitt skrivbord så jag ska snart åka iväg och köpa färg. Tror att det ska bli vitt med en grå brytning. Det har även blivit en hel del blåbär på tomten. Sitter jag på bron till min stuga så ser man denna vy. Nu har man lite och skriva om :-)

Ikväll är det kd, jag får hoppas på att det går bra och att puttarna sitter.

soppa torsk?

Igår begav jag mig mot Piteå. När jag kört ut genom stan och inte riktigt kommit till Sävar tittade jag på bensinmätaren och insåg att det inte var så mycket bensin kvar. Jag tänkte att det finns ju en mack i Bygdeå så jag tankar där. Bensinlampan tändes ganska snart efter Sävar. När jag så kom till Bygdeå var det naturligtvis teknisk fel på alla bensinpumpar och det gick inte att tanka manuellt. Oj,oj...ja, det var bara att köra vidare. Jag kom till Sikeå och där fanns det ingen mack men jag ringde mamma för att kolla hur långt det var därifrån till Ånäset och de var 19 km. Ännu en gång fick det bära eller brista. Jag körde 70km/h och i varje nerförsbacke så släppte jag gasen helt. Det är en helt annan körstil än den jag brukar idka...att bli omkörd av bilar med släp kändes inte bra. När jag såg skylten att det bara var 1 km kvar kändes det underbart. I Ånäset hade de en mack och jag tog mig ända fram, jippi. Det hade varit jobbigt att ställa sig vid sidan av vägen och lifta i regnet in till Ånäset för att köpa en dunk bensin och lifta tillbaka. Jag ska hädan efter kolla bensinmätaren innan jag ger mig av på en längre tripp.

de e´mycke fribbe nu :-)

I lördags var det då norrlandstour i Umeå. Som arrangör så har man inte så mycke fribbe i tankarna förutom just på rundorna. På morgonen när vi kom dit så gick allt smärtfritt med uppsättning av datorer, program, kaffe mm. Det var hela 64 st som var med vilket var jätte kul. Första rundan gick ganska ok. Det kändes som att jag kunde ha kapat några kast. Putträningen jag hade ägnat mig åt innan gav i alla fall utdelning. Sen kom andra rundan, inte kul alls. Det började redan på första hålet då jag totalt kastade bort mig. In i alla träd som fanns banan, typ sen bara fortsatte det i samma stil. Jag var inte nöjd alls. Som sammanfattning kan man säga att det blev en jätte trevlig tävling med kanon väder och bra spel från många. Styrelsen ställde också bra upp när vi skulle städa vilket var skönt.

Det hände en trevlig sak i lördags. När det var norrlandstour i Skellefteå satt jag och pratade med en kille på lunchen. I lördags så sökte han upp mig för att snacka lite. Jag var ju lite virrig eftersom att jag hade så mycket att göra men det kändes kul att det var en kille som sökte upp mig för att snacka. Jag har ingen aning om vad han heter eller så men det är alltid kul med uppmärksamhet.

På söndagen så var jag och roland, från klubben, på banan hela dagen. Eftersom kommunen nu inte vill klippa så har vi bestämt oss för att genomföra en enkätundersökning bland de som kastar. Igår gick det 52st på banan, jag trodde det skulle vara mer även om de som spelat på lördagen nog inte skulle dyka upp. Det var i alla fall jätte trevligt att prata med folk om discar, kasttekniker och annat. Mitt på dagen tog jag en paus och träffade Sara på stan. Vi träffas så jätte sällan så det var kul att vi kunde ta en lunch på stan även om det blev en kortis.

Idag så har jag mest funderat på när jag ska åka upp till Pite igen och har nu kommit fram till att jag far ikväll.

lite fix och så med kd på kvällen

Igår så vaknade jag av att mamma ringde och väckte mig. Klockan var ju 9 så det var helt ok. Vid lunch for jag in till stan och kollade lite på beachvolleyn som äger rum i Umeå city. Just då var det två Umeå spelare som gick och vann, riktigt kul. Efter det så ordnade jag med lite ärenden. Åkte till Backen för att kolla strömmen till husvagnsuttaget. Det fungerade inte. Som tur var hittade jag Sven som kan allt om fastigheter på Backen så han hjälpte mig tillsammans med Simon som refererade i telefonen. Nu fungerar uttaget och allt är frid och fröjd. Till tävlingen imorgon behövde vi lite kaffe och kakor så jag for och handlade det. Åkte till banan och satte ut en ob-linje som hade gått sönder. Roland sa att jag behövde köpa 200m tråd så jag gjorde det. I slutändan behövdes det bara 30m men nu har vi ju till en annan gång. Efter det så åkte jag hem och åt och sedan bara det av till banan igen.

Jag tycker att det har varit lite dåligt med lottningen på kd så jag tog tag i det så ingen skulle känna sig utanför. Vi startade vår runda och puttarna satt inte alls även om jag puttränat. Just då insåg jag också att utkasten och inspelen inte heller var bra. Om jag ska göra en analys så tror jag att jag har börjat kasta hårdare och då beter sig inte discarna som de brukar. Om jag då inte får till inspelen så blir det så långa puttar att jag inte sätter de. När vi gått första rundan hade jag tänkt att inte spela mer men eftersom jag inte var nöjd gick jag ett till varv. Tänkte att de kan ju inte gå sämre, men det kan det. Inte bra alls man kan ju hoppas på att ett dåligt genrep ger bra resultat på tävlingsdagen. När jag väl börjat att gå dåligt har jag så svårt att peppa upp mig själv även om jag försöker. Jag får jobba på det. Tråkigt att jag inte har några fribbebilder men jag har inte med mig kameran på banan. Jag lägger ett bra kast nedan i stället så får ni njuta av det. Det är en av världens bästa tjejer, Valerie Jenkins som kastar.Nu måste jag iväg och putträna igen.

Vacker stil

banarbete

Körde igår ner till Umeå igen. Vet inte hur många gånger jag har kört den vägen i sommar. Jag vet i alla fall var alla fartkameror är nu, inte för att det spelar någon roll ;-)

Väl i Umeå så hade vi banarbetar dag. Kommunen hade klippt alla fairways så vi hade inte så mycket att fixa. Hål 18 på banan är ett riktigt sur hål med mycket vatten och en ganska hemsk odör så vi gjorde ett nytt. Jag och pappa hade gjort ob-pinnar som vi använde för att göra en ö mitt ute på ängen. När du står vid utkastet måste man kasta så man landar i ön. Om du inte gör det får man gå fram till en markerad linje och kasta därifrån. I alla fall så satte vi upp den. Naturligtvis hade vi för lite snöre så jag fick köpa mer. Pinnarna målades även vita på toppen för att de skulle synas bättre. Medan vi höll på med detta var det folk som kastade vanliga hål 18. Varenda en frågade lite försynt om vad vi höll på med. De trodde nog att vi höll på att förstöra deras bana...Det är lite kul när man sedan får beskriva vad man gör och de blir lite ställda. Vi satte även fram två broar så att det är snabbare att ta sig över bäckarna. Vi körde trimmern på några ställen så man ska hitta discarna bättre. Vi satte upp skyltar för att påminna allmänheten om att det är tävling på lördag.

Jag såg i ett inlägg på klubbens gästbok att någon hittat en av mina puttrar. När jag så igår gick för att hämta den hade någon elak själ tagit den. Jag fick dock tag i han som säljer puttrar i klubben och försedde mig med två nya rosa puttrar. Stod nog och puttade i en timme igår. Puttningen har varit mitt stora problem denna säsong, därför blir det putträning ända fram till lördag.

Irriterad

Igår var en så dag då jag var så irriterad. Det började med att jag ringde runt angående tävlingen i discgolf som vi ska ha på lördag. Kommunen har inte klippt gräset på ängarna vilket har resulterat i 40 cm långt gräs överallt. Vi försökte få tag i åkgräsklippare men inget företag i stan kunde låna ut en. Som det såg ut så var vi tvugna att gå och klippa allt med trimmern. Jag var irriterad över kommunen och ställde mig därför och skrapade färg från morfars skrivbord. Inom mig välde irritationen. Jag försökte komma på olika ideér på hur jag skulle få kommunen att klippa gräset. Alla ideér blir ju dock en aning naiva. Kom i alla fall fram till att jag skulle göra ett försök och ringa kommunen. Jag ringde och ringde men fick inget svar.

Jag försökte sedan idag att ringa och ringa...inget svar. Då ringer en av kollegorna i fribben och säger att han hade pratat med någon så nu verkar det som att kommunen kommer att klippa våra fairways imorgon...hipp hurra. Hoppas nu att allt löser sig.

Vi har idag varit till Luleå på olika möbelaffärer för vi ska ha en ny soffa och fåtöljer på stugan och de blev inköp av en ny soffa. Den blev så fin och definitivt skönare än den förra. Nu kommer vi alla att vilja sitta uppkrupna i soffan.

Imorgon åker jag till Umeå igen för att vi ska jobba och fixa inför lördagens tävling.

Stor räbben

Äntligen så har jag varit ute till Stor räbben. Det har pratats om detta Stor räbben hemma otroligt mycket och så idag blev detta till verklighet. Jag och pappa tog båten dit ut. Det var en hel läcker ö med otroligt kargt landskap och mycket sten. Vädret var inte så bra. Det var molnigt när vi for ut men det började att droppa regn under tiden vi var där. Det blåste en del där ute också, kanske inte så konstigt då finland är nästa anhalt.


Fyrbåkern på ön. Den ser man tydligt när man är ute till havs.


Fyrbåkern nerifrån och upp. Coolt...


Nummerhällan. En hälla där man ristat in vattennivån från 1750 till 1885. Det har blivit lite landhöjning.


Vacker blomma som det fanns en hel del av.


Läcker insprängning av en annan bergart i klippan.


På väg ut till nummerhällan träffade vi på en man som bar på hjortron. Vi blev med ens sugna på att hitta lite hjortron så på väg tillbaka till båten så hittade vi lite hjortron. De smakade helt underbart.


En av två stugbyar som finns på ön.


Bakom alla stugor stod utedassen på rad.


Underbart litet utedass.


På ön går det en liten landtunga ut till den norradelen av storräbben. Vatten på varsin sida. Kolla vad kargt. 

Morfars skrivbord

Vaknade i morse 10.40, har aldrig varit med om att sova så länge väldigt länge. Det kan ju bero på att jag läste ut en bok igår och somnade vid 2.30. Man är ju värsta ungdomen :-)

Jag åkte in till stan idag för att köpa en varmluftspistol. Tänkte att jag skulle köpa den på ångsågen men det var stängt så det blev clas ohlsons. Inne i Piteå var det otroligt mycket folk, kanske för att det var så härligt väder. Köpte varmluftspistolen och hittade dessutom lite grejer till Henke och Brittas bröllopspresent. kanon...

Jag har som letat ett nytt skrivbord och eftersom att ikea skrivbordet blev dissat av både syrran och cicci visste jag inte riktigt hur jag skulle göra. I går så säger mamma: Du har ju morfars gamla skrivbord som du ska fixa till här. Jag hade ju helt glömt bort det. Det kommer ju att bli jätte bra när jag tagit bort färgen, slipat och målat.


Här har jag börjat skrapa lite i ena hörnet och pappa på ena benet.

Mamma har halsfluss, ögoninflammation och öroninflammation. Jag hoppas nu bara att jag inte smittas. Igår när jag kom upp hade hon precis fått penicillin. Hoppas, hoppas...

Den gångna veckan

Jag har inte haft så mycket tid i veckan att blogga så här kommer en uppdatering av veckan.

Måndag: Jag hade köpt några discar som Cicci och Jonas hade hemma hos sig så jag for och  hämtade dessa. Väl där så blev jag bjuden på lunch, pannkaka, gott. När jag väl hade tagit mig därifrån så började jag fundera över var de säljer billiga termosar. Jag har haft en liten termos men jag måste ha glömt den någonstans och eftersom vi skulle på ikea dagen efter så ville jag ha en ny. Jag kom fram till att jag skulle åka på ÖoB. Jag åkte dit och där var det hur mycket folk som helst...fattade ingenting. Det tog ett tag innan jag hittade termosen och på vägen ut köpte jag också en tumstock vilket jag har saknat ända sen jag flyttade hemifrån -95.
På kvällen var det Kd och det var kallt och små blåsigt. Jag spelade dock ganska lungt och stabilt.

Tisdag: Vaknade av att väckaren ringde 7.00. Inte vanligt att stiga upp så tidigt på morgonen. Gjorde snabbt några mackor och kaffe i den nya termosen och sedan bar det av till Holmsund för att hämta upp Cicci. När hon var klar startade vi vår färd neråt. Det verkligen öste ner regn. Jag var tvungen att köra på sidan av vägbanan för att inte få vattenplaning. Vindrutetorkarna gick för fulla muggar och jag kunde inte köra så fort. Någonstans nedanför Övik så blev det ett mer humant regn och vi var så hungriga när vi väl kom till fikastället vid högakusten bron. Där åt vi våra mackor och sedan bar det vidare igen.
Väl framme så gjorde vi tvärtom vad vi brukar göra. Vi gick först i birsta centrum gallerian. Jag köpte en jätte fin pjamas till Albin och sedan kom vi till en jättebra affär som har kläder för lite större tjejer. Jag tror att vi var där i två timmar. Bla tyckte jag att expediten hade ett par snygga jeans på sig så jag frågade om de fanns i butiken men de gjorde det inte men de fanns i en låda så hon packade upp de till mig. Cicci blev också helt kär i dessa jeans så vi köpte lika. Det var fler i affären som också såg jeansen när vi väl börjat och köpte dessa. De hann inte ens få upp jeansen i butiken så var de sålda. Jag köpte också en klänning till Henke och Brittas bröllop, en lila kofta, ett linne och ett par trosor. Det hela slutade på 1700kr. Jag har aldrig handlat kläder för så mycket pengar på en gång förrut.
Väl därifrån så var vi helt utsvultna så vi gick till Ikea och åt, helt euforiska över våra inköp. Efter det så gick vi runt på ikea och strosade. Jag hittade ett jättefint skrivbord som jag verkligen ville ha. Cicci tyckte att 40cm var för lite brett på ett skrivbord. Vad ska du ha dina pärlor? Syrran tyckte att det skulle bli för mycket fläckar på ett så högblankt skrivbord så det blev ingent köp. :-(
Ikea blev inte så rik på mig då jag bara handlade för 280kr, bra va!
Vi åkte hem vi sextiden och var hemma vid tio. En helt underbart rolig dag.

Onsdag: Micke bjöd in mig till lunch. Cicci, Jonas och barnen skulle också dit. Där fick jag en kreolsk kycklinggryta i lergryta. Riktigt gott. Till efterrätt var det jordgubbsmarängtårta. Jag for hem och städade upp lite i lägenheten, det så ut som att en bomb gått lös. Gjorde ett halsband till syrran med en stav i metall där jag stansade in alla namn i familjen och nu är en sida tom och där ska nya bebisens namn vara. Packade lite saker och åkte ner till syrran i övik. Där blev det middag och sedan gick vi ut en sväng då Albin ville visa att han kunde cykla. Han var jätte duktigt på att cykla på sin trehjuling. Han cyklade två var runt området men han blev lite trött på slutet och då fick vi bära trehjulingen.

Torsdag: Vakande och åt frukost och sedan var jag barnvakt åt Albin en timme, det gick jätte bra. När Frida kom tillbaka så åkte vi till stan där jag gick på pärlaffären och lite annat. Syrran behövde gå och köpa en doppresent så jag var i lekrummet på port 9 med Albin. Han lekte hur mycket som helst och hade jätte roligt. Vi åt lunch på Uh och sen åkte jag tillbaka till Umeå. Jag hade tänkt att jag skulle kasta kd men det började ösregna och blåste gjorde det ju redan så det blev inget. Micke kom över på en rast och åt fruktsallad. Kvällen ägnades åt Ernst och the big bang theory.

Idag fick jag hem mitt bärbara modem till datorn som jag har installerat. Det ska bli kul att testa dess kapasitet. Jag åker idag upp till Piteå ska bara packa, kolla till blommorna på balkongen, dricka kaffe mm.

Hassle

I går var det riktigt skit väder. Här i Ume så regnade det och var allmänt kallt. Åkte till Cicci på eftermiddagen och umgick lite. Vi såg bla filmen Revolutionary road. Den var lite seg men ingen dussin film. Den har ju fått bra kritik men ja kanske inte riktigt min stil. 

Här kommer en super bra låt av en ganska ny stjärna på svenska pophimlen, Erik Hassle.


Ny cykel

Igår slog jag så till på en ny cykel. Ett företag i Piteå hade en annons ute och hela familjen for och tittade. De hade en cykel kvar av de jag ville ha och det var en röd solhaga 3-vxl. JAg tänkte inte så mycket utan slog till.I onsdags for vi ut med båten. Det var oerhört varmt på land så det var skönt med blåsten när vi forsade fram. Vi ankrade upp utanför tallskär och åt lite. Då var det så oerhört varmt att vi var tvugna att åka en bit för att få blåst och sedan stanna igen för att fika. Har aldrig varit med om att det varit så varmt på havet.Spelade kd på kvällen och det gick som vanligt. Trodde att myggen skulle ha dött av värmen men de var lite ihärdiga som vanligt.