coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Skrivbordet here I am

Ja, så har tisdag och onsdag också gått. Dessa dagar har jag mest suttit framför datorn. Alla lärare i kommundelen ska få egna bärbara datorer. Det vi måste göra för att få dessa datorer är att "pimma" oss. Vi har fått tre uppgifter som ska göras. Vi får 40 timmars komptid på kompetensutvecklingsdagar. Igår gjorde jag två av dessa uppgifter på 3 timmar...ser bra ut för min del :)

Ikväll har jag rättat undan. Jag vet inte riktigt hur jag planerat men imorgon och på fredag har jag fyra prov, 4 klasser, att rätta...inte riktigt så bra. Då gäller det i alla fall att ha rättat allt annat för att se slutet.

Pratade med pappa igår och han hade köpt en kajak. Kanske blir det så att de åker ner till Sundsvall och hämtar den. Hoppas verkligen på det för då ska jag följa med och hoppa av i Birsta så jag får gå på Zizzi.

Måndag

Ja, då har man betalt sina räkningar. Jag höll nästan på att glömma bort det hela men kom på det imorse. Dagen har förlupit väl. Jag jobbade kvar en timme efter jobbet men hann då göra två matteprov och planera upp no i en av klasserna. Jag har sovmorgon imorgon och det ska bli så skönt att sova ut. I kväll bönegrupp.


Tack!

Helgen

Så har det varit helg. Det har varit en lugn och skön helg. I fredags var jag och Micke och spelade biljard på megazone. Jag vann de två första matcherna men bara för att han sköt ner den svarta. De övriga tre gångerna var det ganska jämt. Det slutade dock så att han vann med 3-2 i matcher...jag får ta revansch någongång. Efter åt for vi till Costas och fikade. Det cafét är verkligen jättemysigt. Jag försökte ta ett kort på min latte som hade ett så fint mönster men mobilkameran klarade inte av mörkret.

I går var det kd final, dvs sista kd:n för säsongen. Jag slog till med säsongsbästa, kul. Lite sent kan man ju tycka men det ger ju lite försmak till nästa säsong. Efteråt var det korvgrillning vid Bräntberget. Riktigt trevligt.

Från min balkong ser man ett oerhört vackert träd så här på hösten. Det är en lönn och färgerna är praktfulla, njut.

Utlottning

Jag är med i en utlottning av ett presentkort på 200kr hos företaget Pearlized. De har jättefina pärlor och kedjor. Nu har de startat en blogg och firar det med en utlotting. Det ska bli jättekul att de i höst öppnar en butik i Umeå. Klicka på bilden så kommer ni till deras blogg.
Bilen

Sluthistorien på bilen är inte klar ännu. I tisdags så åkte jag och pappa och hämtade lilla polon från verkstaden och vi körde hem den till Stöcke. Där fick den stå i garaget och torka lite. På torsdagen körde pappa in den till en annan verkstad för en andra åsikt. På eftermiddagen for vi båda dit. Han hade kört den genom datorn och varit ute och kört men kunde inte hitta något fel. Han trodde absolut inte att det var fukt i elsystemet. Han menade också att tyska bilar inte visar direkt vad felet är utan man måste köra bilen så kommer det så småningom fram. Det orden tog jag fasta på och körde bilen på fredagen och nu hela helgen. Jag tycker att den går bättre och bättre. Den rycker lite i nerförsbackar. Jag har ju inte kört den på snabba vägar men ändå...det är billigare att inte laga men det kan ju komma surt efteråt.

Varför har man en försäkring?

Idag har jag ställt mig frågan varför jag egentligen har en försäkring. Ringde upp bilverkstaden för att skynda på de lite. Då meddelar han att försäkringsbolaget avslagit min skadeanmälan. Den gäller tydligen inte när man har fukt i elsystemet. Det är som att de tror att jag har gjort hål i sladdarna för att få fukt där. Jag har ju inte på någotsätt gjort så att det är fukt i sladdarna. Vad ska jag ha en försäkring till om jag inte kan utnyttja den? Killen hade också frågat wolkswagen om det var någon garanti de kunde ta men icke sa nicke. Nu kan vi verkligen snacka om att det kommer att rulla pengar. Jag kommer att få betala tillbaka på flera år för att ha råd, inte kul. Jag som sparar till en ny soffa...har långt kvar men i och med detta ännu längre. 

Lite neg idag, tyvärr. 

Dagen

Idag for jag och röstade innan kyrkan. Jag tycker att det känns lite speciellt högtidligt att rösta därför så vill jag gärna rösta på röstningsdagen. Efter kyrkan gick jag en kortis på stan. Jag köpte en gardin(löpare) till sovrumsförnstret och lite ljung till balkongen. Tog sedan en cykeltur ner på strandpromenaden. Vädert var ju helt underbart. Hemma igen så gjorde jag köttfärsbiffar och har pärlat lite. Ska nu ta fram lite rättning som behöver göras innan imorgon.


Cykeln vid strandpromenaden.


Sovrumsförnstret med den nya gardinen och de två blommorna som jag köpte tidigare i veckan.


Morfars skrivbord som jag målat i sommar.


Ljung på balkongen.

Utan bil :-(

På torsdagen ringde bilfirman igen och sa att de hittat felet. Åh, vad bra sa jag. Då säger han, det vet jag inte om du tycker. Jag såg hur pengarna började rulla. Kostnaden skulle blir väldigt stor men han rådde mig att kontakta mitt försäkringsbolag. Jag har gjort det och nu väntar verkstaden på ett ok så de kan dra om alla kablar i bilen då det kommit in vatten i systemet. Detta har inneburit att jag inte har haft någon bil på ett tag. Jag har åkt med kollegor och med bussen till och från jobbet. I stan har jag cyklat.  Man inser ganska snabbt hur begränsad man är utan bil, eller snarare hur fri man är med bil.

I går hade Lina och Elin 30 års kalas på Backen. De bjöd på hamburgare och det var så pass varmt att vi kunde sitta ute och äta. Vi spelade ocskå volleyboll, riktigt kul. Det var tårta och kaffe efter det och jag hade med mig en liten tävling som vi gjorde. Trevlig eftermiddag, kväll. Tanken var att jag skulle åka dit med Frida och Jonas men då blev Albin sjuk. Jag fick helt enkelt ta cykeln dit...på väg hem hyrde jag en film "Dumpa honom" tror jag den heter. Den var i alla fall riktigt bra.

Idag är det kyrkoval. Har suttit nu på morgonen och läst vad de olika partierna tycker så nu känner jag att jag vet vad jag ska rösta på.

onsdag

Imorse vaknade jag 5 och kunde inte somna om förrän jättenära jag skulle vakna. När jag väl vaknade var jag som en zombie. Jag skulle träffa pappa på motorcentralen 20 över sju och var någon minut efter pga att jag var så seg på morgonen. I alla fall så lämnade jag in bilen och tog bussen till jobbet. Det har aldrig hänt förrut att jag tagit bussen till Obbola. Satt hela dagen idag och uppdaterade hemsidan. Tog sedan bussen hem. Det gick bra att åka buss men man känner sig lite begränsad.

Under dagen fick jag samtal från verkstan om att de gjort felsökningar och bytt ut grejer och nollställt men den går fortfarande dåligt min bil. De ska fortsätta imorgon att leta bland elektroniken. Det enda jag hoppas på är att det inte blir så dyrt.

Ikväll har jag lyssnat en hel del på whitney houston. Hon är ju riktigt bra. Det är som att komma tillbaka till åttiotalet igen. Här kommer en pampig ballad. När jag hör den här är det som att handen åker upp till munnen som mic...

Städning

Idag har jag varit grymt duktig. Jag älskar paradisträd, har 5 st. 4 av dessa har av någon underlig anledning fått ullöss. Jag tycker att det är jätte obehagligt med smådjur inomhus så jag har som dragit på att ta bort de. Idag for jag och köpte två nya växter. När jag kom hem putsade jag fönstrena i sovrummet och vardagsrummet, mellan också...tog bort de angripna växterna, dammtorkade och dammsög. Nu hoppas jag att det inte ska finnas kvar några ullöss.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

I fredags var en riktig oturdag. Det hela började efter jobbet. Jag började köra ner till Övik. På vägen ner skulle jag köra förbi på Norrmjöle golfklubb för att köpa ett presentkort till pappa. Jag hade kollat upp på nätet att de skulle ha ha öppet till 16.00. Jag var i god tid men när jag kommer fram står det en lapp att de stänger 14.00. Jag säger bara en sak...uppdatera hemsidan...Jag fick åka därifrån. Vid utfarten till den större vägen låter något och när jag svänger ut på vägen så har det hänt något med bilen. Den ryckte och det var som att den tappade tändningen. Jag fortsätter att köra jag upptäcker då också att jag bara kan köra 105 km/h...inte roligt. Tar mig ner till Övik. I övik skulle jag besöka pärlaffären. Jag kommer dit ca 17.10 då möts jag av en lapp, vi stänger 17.00 alla vardagar...Under drygt två timmar så har det inte gått min väg. Åker till syrran och blir bjuden på middag, underbart. Umgås med barnen och vi chillar framför tv:n. Jag försöker få tag i pappa och vid tio får jag tag i honom. Han tycker inte att jag ska köra till Sundsvall med bilen för tävlingen på lördagen. Jag åker sådeles inte på tävlingen.

På lördagen åker vi till stan i stället och shoppar. Besökte då pärlaffären och köpte diverse pärlor. Köpte även en halsduk på indiska.

På söndagen kom mamma o pappa ner och vi firade Frida och pappas födelsedag. Pappa kör hem bilen och jag måste ringa verkstaden imorgon...det lär ju bli billigt...

Det blev en trevlig helg ändå även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Hoppas nu att oturen släppt och att veckan blir bra.

Återblick

Jo, jag har inte skrivit på en dryg vecka. Det beror på att i veckan startade vi med lektioner så all min tid har gått åt till planering och genomförande. Första veckan är man inte heller van att undervisa så man blir lite extra trött på kvällen. Jag hade bävat lite inför att börja undervisa igen men det har gått hur bra som helst och jag kommer på mig själv att tänka att jag verkligen gillar mitt jobb.
Nu kommer en snabb genomgång av veckan.

Förra torsdagen var mina elever ute och seglade och gjorde segelbåtar i frigolit som vi tävlade med. Hur kul som helst. På kvällen kd.

Fredagen var vi inne och hade dykarbesök och såg film. Eleverna gick hem efter lunch och kvar var jag som inte hade planerat upp veckan alls. For hem efter fyra någongång. Chillade på kvällen.

Lördagen spenderade jag lite på stan. Hittade inte så mycket köpte bara en födelsedagspresent åt syrran. På eftermiddagen åkte jag ut till Cicci, Jonas och barnen för att äta grillmiddag. På kvällen såg vi en film som inte var bra men vi var så pass trötta att den blev ganska kul. Kommer inte ens ihåg vad den heter.

På söndagen var jag mötesvärd på kyrkan och efter det åkte jag, Micke och Johan A till Bjurholm för att hälsa på Maria och Johan. När vi kommit till Bjurholm for vi till en lånad stuga och åt surströmming. Det är ju lite gott med surströmming även om jag inte kan äta så jätte mycket. Vi hade i alla fall väldigt trevligt.

Måndag: Lektioner hela dagen. Kd på kvällen.

Tisdag: Lektioner hela dagen. Fackmöte på eftermiddagen och bara chill på kvällen.

Onsdag: Jobb på dagen. Hittade på morgonen några kuponger till åhlens så efter jobbet for jag dit och köpte ett nytt block, en tröja och filmen "Män som har kvinnor" Såg den sedan på kvällen.

Torsdag: Jobb hela dagen och på kvällen kd. Insåg när jag kom hem att jag inte hade något i kylen så det blev en tripp till ica maxi.

Fredag: Jobb hela dagen och på kvällen var vi på after work med jobbet. Den var på norrlandsoperan och det var god buffe och vi hade riktigt trevligt. Innan jag skulle fara till operan började helt plötsligt min dator varna för virus och trojander och worms...kan man få lite mer panik. Satte igång antivirus prgrammet som inte visa något. När jag kommit hem från operan så kollade jag på internet och då var varningsprogrammet ett virus i sig. Det tog nog mig en timme att få bort viruset. Det känns otroligt skönt att jag klarade av att ta bort det.

Tja, nu ska jag bli bättre på att blogga.