coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Holmön

Igår hände nog inget speciellt. Jag kände mig hängig på jobbet så jag åkte hem tidigt. När jag kom hem låg jag på soffan och tog igen mig lite. Fick tillbaka lite krafter och fixade mat. Sedan åkte jag till Jula för att köpa ett regnställ. Jag har inget och de hade rea så jag fyndade ett för 69kr...inte illa va. Packade och gjorde lite matsäck inför morgondagen och lade mig tidigt.

Vaknade halv sex, har inte gjort det på länge men det vara bara att äta frukost och dra. Vi åkte iväg till Holmön och hade en härlig dag. När jag kom hem var jag lite trött så jag tog en powernap på 20 min. Ska nu hoppa i säng för imorgon är det segling.

Tillbaka till vardagen

Igår var det inte riktigt ett kanon väder på stugan. Det dividerades fram och tillbaka och tillslut kom vi fram till att vi skulle besöka leklandet, nimbus värld, på pite havsbad. Albin tyckte det var jätte roligt. Han har nu besökt de flesta leklanden utefter norrlandskusten. Vi var där till lite efter lunch och for sedan till stugan.

På lördagen hade vi köpt en varmrökt lax som vi åt till lunch/middag. Efter den gick jag ut och plockade blåbär. Det blev en tre liter efter det att jag rensat dom.

Vi åkte hem vid halv fem till Umeå och jag fixade lite. Hade glömt kameran i Umeå så därför blev det inga bilder från i helgen. Som kvällsfika gjorde jag en smoothie av mina blåbär, mums...

Idag har vi haft mentorsdag på jobbet. När jag kommit hem från jobbet åt jag för att sedan fara och kasta kd. Det gick väl hyfsat. Jag gjorde inga super missar men efter att inte ha puttat i en vecka så satt de inte som de ska. Hade chans på trea på två hål som jag inte brukar ha den chansen på. Jag sumpade båda tillfällena pga att puttarna var usla. Det är klubbmästerskap på lördag så jag får putsa på puttarna lite.

Äntligen helg!

I fredags så hade vi samarbetsdag på ängen. Vi delade in eleverna i grupper och genomförde 15 olika samarbetsövningar. Eleverna var jätte duktiga och vi hade en härlig dag. Solen sken men vi höll på att blåsa bort. På eftermiddagen hämtade mamma o pappa upp mig och vi åkte till Piteå. På stugan var redan syrran med familj så vi blev äntligen hela gänget på stugan. Jag trodde att jag varit på stugan för sista gången men tydligen får man ångra sig. Det är så mysigt att träffa Albin och Gustav.
När vi väl skulle gå och lägga oss upptäcker jag att jag glömt necessären hemma. Det är något speciellt med jag och necessärer. Jag glömde den inför Magdas bröllop, jag glömde den en vecka hemma hos syrran och jag glömde den igår på sängen. Inte bra, det blir så krångligt med allt. Tur var ju att Jonas hade linsvätska, vad hade jag gjort annars...

Idag var vi inne och gjorde ingenting på förmiddagen. Efter lunch tog jag, pappa, Jonas och Albin båten in till stan där det var skärgårdsfest. Det var en hel del båtar och det var lite försäljning vid strandpromenaden. Vid en av bryggorna har de byggt sjöbodar. I en av dessa sjöbodar var det ett litet kafé. Där köpte vi mackor och glass att fika i båten. Det var super mysigt att sitta i båten, fika, höra hur en trubadur spelar och bara njuta. Efter ett tag kom Frida, mamma och gustav och vi var allihopa samlade i båten. Till middag åt vi älgfilé, inte helt fel...kändes väldigt exklusivt. Hela kvällen dominerades av friidrott.

Schemat är klart

Igår äntligen så blev schemat klart. Det känns så oerhört bra. På kvällen var det fackmöte. Det är mycket som kommer att hända under några år nu. Det kommer en ny läroplan och kursplan. Det är nya skolavtal och löneavtalet går ut i vår. Framför allt kommer det att ske en diskussion om lärares arbetstider, dvs att vi ska ha mer undervisningstid än vi har idag. Jag tror att facket kommer att ha en viktig roll framöver.

Idag började vi efter lunch. Det var skönt att få sova ut och fixa lite innan skolan börjar. På kvällen hade vi upprop och det var kul att träffa alla elever igen. Vi avslutatade uppropet med ett tårtkalas för att fira att terminen är igång.

Snart helg...

Schema för hela slanten

Idag har jag jobbat med schemat mest hela dagen. Vi har nu fått ut alla positioner och salar. Jag tänkte att nu är det inte så mycket kvar...tills jag tittade på luncherna för eleverna. De ligger alldeles för tätt så det blir lite schema pyssel imorgon också.

Var förbi Mia och lämnade några discar efter jobbet. Väl hemma så fixade jag middag och behövde handla. Jag tog min cykel och handlade. Det var så skönt ute så jag riktigt njöt. Det var hur praktiskt som helts med cykelkorgen att ha varorna i. Det blir att ta cykeln till affären fler gånger.

Såg lite friidrott nu på kvällen och glades med Sanya Richards som vann 400 m för damer. Hon har varit världsledande i 4 år men aldrig vunnit ett stort mästerskap. Verkligen kul för henne.

Lärare=superhjältar?!

Idag har vi på jobbet planerat upp vattenveckan. Vi har alltid ett tema på hösten i tre dagar, vattenveckan. Det är mycket att ifxa och ordna men eleverna tycker det är jätte trevligt så det är värt. Vi diskuterade också de tre dagarna innan den och vad vi ska göra på de.

Efter lunch åkte hela skolan till dragonskolan på ett föredrag. Det handlade främst om de skriftliga omdömmena som vi numera måste skriva. Det innebär att vi på skolan måste göra lokala pedagogiska planer som vi sedan använder när vi ska skriva omdömmen. Idag kände jag verkligen att det blev för mycket. Skolverket och politikerna lägger på oss lärare hur mycket jobb som helst utan att ta bort något. Vi måste vara någon slags superhjältar som bara ska fixa allt som läggs på.  Det här med skriftliga omdömmen kanske är bra om man har 5 elever men när man har 70 elever hur ska man då hinna och dessutom bedriva någonslags undervisning. De säger ju att kunskapsnivån i Sverige har sjunkit, ja det är ju klart då vi lärare inte längre får undervisa utan ska vara socialsekreterare och administratörer till 90%. Nej, jag tror att jag får se mig om efter ett nytt jobb där jag kan koncentrera mig på en sak. Det enda som var bra med dragonskolan var ju att det var folk från andra skolor där. Trevligt att träffa gamla kollegor och vänner.

Roligt idag var att jag på morgonen fick ett sms av Cicci där det stod att jag skulle kolla in vk. Jag ringde mamma och hon kunde läsa en liten notis i vk om att jag tog hem segern i Husum. Mest coolt var att jag och Usain Bolt var på samma sida...jag och usain...

Västernorrlandshelg

Så har snart helgen gått förbi. I fredagskväll gjorde jag inte så mycket, laddade mest inför helgens tävling.

På lördagen for jag ner till Husum. Det var kanon väder för discgolf. Det var varmt i solen men inte så att man höll på dö. Första rundan var jag ganska nöjd med. Jag spelade rätt stabilt och puttarna satt bra. Efter rundan visade det sig att jag låg två kast efter den andra tjejen. På andra rundan fick vi gå tillsammans och jag hade bestämt mig för att gå bättre än henne. Jag spelade rätt bra, puttarna satt ännu bättre men jag gjorde några fyror för mycket. I alla fall gick jag på samma resultat som på första rundan. Under säsongen har jag alltid spelat sämre andra rundan så det var ett steg framåt att gå lika. Min runda var fyra kast bättre än den andra tjejen vilket gjorde att jag låg före henne med två kast inför rundan på söndagen.

På kvällen åkte jag till Vidar och Birgittas stuga för middag. De hade en mysig stuga med fin utsikt över en sjö. Maten var jättegod och efterrätten var inte dum den heller. Där var ju naturligtvis även syrrans familj och jag fick träffa den lilla knodden. Han var hur liten som helst och hur mjuk som helst. Jag kom på mig själv att bara sitta och titta på honom när han låg i min famn.

Vaknade en timme före klockan på söndagmorgon, var nog lite nervös. Åt frukost och fixade lite matsäck. Väl i Husum igen så var ett förskräckligt väder. Det blåste 10m/s och regnade. Paraplyet ville nästan bara vika sig så många gav upp paraplyet tidigt. Jag började stabilt och var betydligt bättre än henne. I mitten så gick vi lika sen började jag kasta sämre. Jag kastade inte bra och gick ob på flera hål. Fösrökte i alla fall att gaska upp mig och tänkte bara, jag ska ta hem detta. När vi räknat resultaten visade det sig att hon vann rundan med ett kast men jag hade ett tillgodo så jag VANN...jag vann en sverige tour tävling...inte illa. Det blev 700 spänn och en pokal. När vi gjort rundan klar så var det bara att byta om jag var blöt rakt igenom och det var underbart med torra kläder. Jag har aldrig kastat i ett så dåligt väder. Efter halva rundan var alla handdukar blöta så jag kastade med blöta händer och discar. Det var riktigt svårt och scoren blev för alla betydligt högre denna dag jämfört med gårdagen.

När jag kom hem var det bara att hänga upp alla kläder och diska discarna. Känns konstigt att hänga upp kläder som man sedan ska tvätta.


Ordet diskställ har nu fått en ny betydelse. Pokalen vann jag i tävlingen.

Nyvässade pennor

Tja, igår kändes det som att man varit på jobbet länge. Vad snabbt man vänjer sig. Alltid på hösten får jag en sån längtan att köpa in skolmaterial som nya pennor, snygga block och pärmar. Vi har ju allt på skolan så det är ju onödigt men någon liten penna ska jag nog införskaffa. Jag säger som i You´ve got mail "tänk att få en bukett av nyvässade pennor". Träffade en ny ma/no kollega idag. Hon verkar stabil så det blir nog bra i höst. I övrigt fick jag veta de sista inför den slutliga schemaläggningen. Gick kd på kvällen. Se på trissor, det var en annan tjej med. Kul att det är fler tjejer med. Hon hade dock en stor hund som sprang runt oss...lite distraherande.

Har idag mest jobbat med schemat och det ser ut som att vi ska få ihop det...peppar, peppar ta i trä.
Packar just nu för en två dagars tävling i Husum. Ska sova hos syrran vilket innebär att jag får träffa den lilla knodden...längtar ihjäl mig.

Njut lite av en underbar bröllopsvideo.

Första jobbardagen

Så har man då börjat jobba igen. Semestern är slut och den har varit bra. Det vi gjorde idag var att packa upp varor som kommit. Organisera lite i hyllorna. Nytt för i år är att alla lärare ska pimma sig. Vi ska bli bättre på att jobba med datorer så vi var på en info om det. Det verkar hur lätt som helst så det blir inga problem. Jag ska börja ta tag i schemat också men det är små detaljer som måste bli klara först så...kommer nog att få kämpa hårt med detta schema. Det är inte lätt att få ihop alla önskemål och måsten.

Var på banan och kastade i kväll. Tog inte med mig discen som jag alltid använder för att kasta över dammen och naturligtvis kastade jag bort två bra discar i dammen, snyft. Jag kommer inte att få tag i nya innan helgen (tävling) så jag får ta fram några som jag inte använder och börja använda de istället. Det blir spännande...kanske lite för spännande.

Jag har blivit moster igen :-)

Jag vill bara säga att jag blivit moster igen. Jag säger det en gång till. Jag har blivit moster igen. Rätt stolt är jag. Igår pluttade syrran ut ännu en pojke, en riktig bamse. Vill träffa honom snart....längtar. Han var ganska lik Albin men han har mörkt hår. Kankse måste iväg och köpa en present till honom och till storebro.

I söndags så var det hur varmt som helst på stugan. Jag badade två gånger. Det var inga dopp utan långa bad. Vattnet var helt underbart. Kankse var det sista gången för sommaren så man måste ju njuta. På kvällen hälsade jag på hos Lisa och Pär och träffade deras underbara dotter Maja. Vi åkte sedan på kvällen och såg Harry Potter på bio. Den var jätte bra. Jag gillar verkligen filmerna om harry potter. Jag har ju läst boken och några saker var inte lika men samtidigt är ju filmen en tolkning så det var helt ok.

På måndagen så städade jag ur min stuga på stugan. Jag ska nog inte dit nå mer så det var på sin plats. Åkte hem och spelade kd på kvällen. Utkasten gick bra men inspel och puttar katastrofala. Tävling till helgen innebär träning varje dag på banan.

Idag är sista semesterdagen så jag ska njuta ordentligt.

Grillning och tävling

I fredags for jag från Magda vid 10.30. Jag körde från Lycksele till Skellefteå där jag gick deras bana ett varv. Åkte sedan upp till stugan. Vi hade bestämt i förväg att vi skulle grilla lite pinnbröd och korv på kvällen. Det blev en härlig kväll med bra väder och god grillning. Ett tips är att grilla pinnbröd och sedan fylla det med smör, socker och kanel...smakar ganska likt bullar.
Det blev  fullmåne på kvällen, magnefikt.¨

På lördagen vaknade jag ganska tidigt, gjorde matsäck och åkte iväg upp till Luleå. Där avgjordes den tredje tävlingen i norrlandstouren. Det var ett otroligt bra väder. Det var sol men det blåste lite lagom. Första rundan gick sådär. Gjorde några kast för mycket och det kändes som att jag skulle kunna kapa lite. Med i gruppen var en Lulekille som skröt över hur bra han var på att göra långputtar, att han var klubbmästare osv. Man kan ju bli mer irriterad...bara att försöka tänka bort och koncentrera sig på sitt eget spel. Andra rundan började dåligt men jag spelade bättre och bättre. Det blev dock tillsist tre kast mer än första rundan...inte bra. Slutade tvåa av två. Det är tur att vi inte är så många i klassen...

När jag kom hem åt jag sedan såg jag på Harry Potter 3. Detta var en uppladdning för idag då jag, Lisa och Pär ska se film nummer 6 på bio.

Lycksele

Idag åkte jag upp till Lycksele för att träffa Magda, Leif och Hanna. Jag startade vid halv elva och åkte förbi på subway för att fixa en macka att ta med mig som lunch. På vägen till Lycksele kör man förbi Granö. Där finns det en liten affär som även har café. Varje gång jag har kört förbi har jag tänkt att det skulle vara trevligt att stanna där. Idag gjorde jag det...Där inne var det hur mycket olika grejer som helst. Det var garn, tidningar, pandurogrejer, inredningsprylar och ett café. Det började bara klia i fingarna att få  ordna upp där inne. Jag hittade i alla fall en jättefina burkar som jag köpte.Jag körde vidare och sökte ett bra ställe att äta min macka på och kom tillslut till en rastplats vid älven. Vid ett tiden var jag framme i Lycksele och körde till Magda. Magda hade gjort fika och vi åkte till Lycksele djurpark på utflykt. Det var en jätte trevlig utflykt och sådär lagom stort och lagom mycket med folk. Jag tog kort på alla djur jag kunde hitta. Nedan kommer ett urval.


Jämtlandsget


Fjolingar, älgar. Bra matkött enligt Magda.


Björn


Lodjur


Fjällräv


Bild från ett lotteristånd. Vi vann inte högsta vinsten utan ett litet gossedjur.

Efter djurparken åkte vi tillbaka till lägenheten och gjorde en supergod pizza. Det är otroligt varmt så vi åt ute. Till efterrätt hade Magda gjort en god chokladmousse.

Imorgon bär det av till Skellefteå för lite discgolf och sedan till stugan.

Onsdag

Idag ställde jag klockan på 9.00 för att verkligen inte sova så länge. Jag börjar ju jobba nästa vecka och man behöver lite invänjning. Var ändå tvungen att snoosa lite. Startade dagen med att gå en fribbe runda. Gick väl hyfsat med utkast och inspel men puttarna satt inte. Nu blir det putträning igen då det är tävling på lördag.

Gjorde lite ärenden på eftermiddagen och var på några affärer. Nu när jag har nytt skrivbord så vill jag ha en ny skrivbordslampa. Har ju lite krav på snygghet och funktion. Den ska lysa bra då jag tillverkar smycken men vara snygg när den bara står. Var på en ljusaffär och insåg att jag nog inte tänkt igenom vad jag vill ha så jag får ta mig en funderare. Det kanske ser konstigt ut med en alltför modern lampa. Vad tror ni om de lamporna nedan.


Imorgon åker jag til Lycksele för att träffa Magda med familj. Vi ska nog på djurparken. Det ska bli riktigt trevligt.

ny minipc

Igår satt jag och tittade på minipc på nätet jättelänge. Jag kom efter ett tag fram till vad jag ville ha och var så nära att köpa en. Idag fortsatte mitt sökande. Jag sökte på butiker i Umeå och om de hade den jag ville ha. Den sista jag kollade var onoff och de hade den...jag for som en skottspole upp till onoff. Jag kom in och den fanns inte bland datorerna. Jag väntar på min tur och då har de två olika modeller av rosa datorer på lagret. Jag beslutade mig rätt snabbt för en asus eeepc...hur snygg som helst. Kolla in bilderna nedan...Nu har jag suttit med datorn och installerat olika program och njutit av min lyxpryl.

Recap

Det har varit hektiska dagar och jag har varit bortrest så här kommer en liten recap.

Onsdag
Jag for och hämtade min mobil som varit på lagning. Att det kan vara så stor skillnad på mobiler. Det är härligt att ha tillbaka sin nya. Efter det träffade jag Cicci på stan och vi köpte de sista grejerna till bröllopspresenten. Vi hade väldigt svårt att hitta en picknikkorg men så kom vi på inspiration och vi såg denna. Riktigt snygg.På kvällen träffades vi hemma hos Cicci och Jonas för att hitta på något kul till bröllopsfesten. Det gick lite trögt under de första timmarna sen lossnade det. Jag känner mig nöjd över vårt bidrag.

Torsdag
Jag hämtade upp Micke vid 10.00 och vi for ut till Bettnässand. Det var lite moln i luften men vi for ändå. Jag trodde att vi skulle vara sena ut men när vi kom fram var vi den andra bilen på parkeringen. Vi gick ner och det var verkligen inte mycket folk och det var helt övermulet. Vi var tappra och stannade. Det var en hel del som for. Vid halv tolv kom Cicci och Jonas med barnen. Då helt plötsligt sken solen upp och vi fick en härlig eftermiddag på beachen. På kvällen var det kd och det gick riktigt uselt.

Fredag
Vi beslutade på torsdagen att vi skulle göra en utflykt till Norrbyskär. Vi träffades vid färjan 10.30 och åkte över. Vädret var perfekt, molnigt, varmt och ingen sol. Det första vi gjorde var att gå till museet och dricka kaffe. Vi betalade in oss till "minilandet" och fick i det även tillgång till museét. Vi var i minilandet där de har byggt upp hus som finns på ön i skala 1:3. Det var underbart att se barnen leka i de små husen helt anpassade för de. Vi gick även en sväng på museét. På museét har de en modell över norrbyskär som det såg ut när sågverket hade sin glans tid. Precis när vi gick dit stod en guide och pratade för ett gäng så vi hakade på. Man får veta så mycket som man inte kan läsa sig till på skyltar.Som ni kan se på bilden var det hur trångt som helst. Det fanns högar med trä överallt och det gick en stor järnväg över hela ön. Idag finns det inte mycket kvar av sågverkstiden bara en del av husen. Lite synd att man inte hunnit bevara mer.

På kvällen var jag så trött att jag inte kom iväg till syrran förrän vid 20. Det vara bara att hoppa i säng på en gång. De har köpt en ny gästsäng som var underbart skön.

Lördag
Vaknade av att Albin ropade på mamma. När han skulle gå ner för trappen började han räkna trappsteg. Då kan man ju bara inte sova men måste ju upp och leka lite. Visst är det alltid så att man tror att man har gott om tid för att fixa till sig men man får alltid stressa i slutet. Jag var i alla fall hyfsat klar vid 10.50 och jag åkte in till ö-vik för att möta upp Jocke, Helene, Micke, Cicci och Jonas. Vi träffades på plan två i det nya parkeringshuset och övade spexet en sista gång. Vi åt sedan lunch på UH. Vi fixade några kalsonger till spexet och bytte sedan om på UH. Vi körde ut till Bönhamn och regnet bara öste ner. Det blev dock ljusare och ljusare ju längre ut vi kom. När vi kom fram var det upphåll och vi gick ner till kapellet. Kapellet var jätte litet men vi fick plats och vigseln var jätte fin och väldigt avslappnad. När vi kom ut oh grattade regnade de lite lite men inget att tala om. Vi gick sedan till familjens sjöbod och åt tårta. De har ett fantastiskt läge och det är jätte mysigt ute i bönhamn.
Sen åkte vi in till festlokalen och förrätten åts utomhus. Till varmrätt var det en sommarbuffé som var grym. Festen var hur kul som helst. Talen var det mycket hög kvaliteé på, ruggigt roliga. Vårt bidrag gick bra och var uppskattat, tror jag...Festen var slut vid 2-2.30 och då körde jag hem till Syrran. 

Söndag
Vaknade på söndagen och det var mulet ute. Vi satte igång med bullbak och en rabarberkaka. Det gäller ju att ha fika hemma nu när barnet kan komma när som helst. Vi såg Ernst och Albin kom hem från farmor och farfar. På kvällen åkte på en utflykt till Gullvik där vi fikade och Albin åkte i alla rutschbanor vi kunde hitta. Han älskar verkligen rutschbanor. Vi åkte hem, la Albin och fixade fika. Vi gjorde mackor i mackjärn...det är inte ofta men det blir grymt gott. Vi såg samtidigt filmen "Fast and Furious" Det var en riktigt snabb action, helt ok. Skulle egentligen åkt hem på söndagen men beslutade att stanna till måndag.

Måndag
Vaknade på måndagen åt frukost och for till Husum för att gå deras bana. Det var i princip vindstilla, solen sken och det var väldigt varmt. Tänkte nog att jag skulle hitta runt. När jag gått ett hål kommer en kille ur deras klubb och försöker förklara banan. Jag fattade ju typ lite och fortsatte att spela. Han dök sedan upp på något hål senare och gav mig en karta. Jag kan ju säga att det var tur...jag hade inte hittat runt deras bana annars. Den var backig och det var långa sträckor att gå mellan hålen. Åkte sedan hem och packade upp. Pappa ringde och kom med skrivbordet som jag fixat på stugan, mamma målade de två sista varven, tack. Vi tog upp det och jag städade upp bland alla sladdar och bytte lite plats på saker och ting. Ringde även mitt bredbandsbolag för att uppkopplingen inte fungerade på min dator.