coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Curlingguld

Oj, vad tom det kommer att kännas på måndag då det inte längre finns något os att titta på.

I alla fall satt jag uppe igår och tittade på curlingen. Det såg som bra ut de första 5 omgångarna men sen började svenskorna darra. När det var den tionde omgången och Sverige behövde stjäla 2 poäng såg det inte bra ut. Tänkte att nu storloosar de men jag hängde mig ändå kvar vid tv:n. När de då gjorde det och det blev skiljeomgång kunde man ju inte gå och lägga sig. Det slutade med att Sverige vann och tog ett välförtjänt os-guld, grattis! Klockan var då halv fyra. Värt att vara uppe men idag är jag helt seg och jättetrött i huvudet.


Bild lånad från svt.

Söndag

Jag körde hem från Övik och det var inte lite snörök. Hamnade bakom en långtradare och det gick inte att köra om för då hamnade jag i ett vitt moln av snörök...tur att de svänger av ibland.

Framme i Umeå så kom min kollega Susanne och vi började göra sushi. Det gick lika bra som förra gången och smakade lika gott. Sushi är helt suveränt gott.

Upptäckte när jag skulle ladda minidatorn igår att laddaren var helt död. Jag blev otroligt irriterad över detta och hur jag än försökte ville den inte. Sökte fram garantipapprena och var laddade till tänderna idag när jag skulle till ONOFF och få en ny. Han som hjälpte mig satte i sladden och helt plötsligt fungerade laddaren...så otroligt jobbigt...bara att fara hem det. När jag kom hem fungerade den också...ja, jag blev då inte fattigare i alla fall.

I julklapp fick jag en jätte mysig pläd, hur mjuk som helst. I alla fall var det inte riktigt rätt färg så jag fick ett tillgodokvitto. Pläden har varit slut ända tills nu. När jag idag var förbi på boom fanns den hemma i rätt färg.



Övik

Så åkte jag då ner till Övik i går, lördag. När jag parkerat i parkeringshuset och skulle betala höll jag evigt på att blåsa bort. Det var ett isande kallt och blåsigt väder men jag och syrran trotsade det och gick till ett café för att äta lunch. Vi åt var sin foccacia, mycket trevligt. Hade med mig min dator i handväskan och var bara tvungen att ta fram den och fota en bild på mig med datorn på caféet. Alla kända bloggare gör på sina bloggar och jag vill ju inte vara sämre :)

Vi tog sedan en sväng på några affärer. Vi var bland annat på Amica där jag stod och provade kläder i en timme. Fick med mig hem en svart kofta, en blus och ett par leggings.

Vi gick även ner till pärlaffären men den hade stängt, typiskt.

Sedan var det middag hemma hos syrran, tacos, mycket gott. Vi laddade sedan för melodifestivalen och os. Tycker att låtarna hade lite bättre klass denna lördag jämfört med förra lördagen men inga stora hitar. Det som däremot var grymt spännande var dubbeljakten. Det var riktigt svårt att sitta still när de skulle köra sitt sista varv. Underbart med två medaljer och vilket lopp svenskarna gjorde. Att Hellner ställde upp för Sverige i stället för sig själv, det är stort.

Nu ska jag snart åka hem till Umeå och göra sushi med en kollega, härligt.

Roadtrip

Igår var det en ganska vanlig fredag förutom att när jag kom in i personalrummet var det igent fredagsfika. Vi har bar fika på fredagar och vi bjuder varandra men ingen hade igår. Man längtar som till detta fredagsfika när man har sin lektion och sen är det inget...man blir så besviken.

Igår när jag skulle börja se på os så upptäcker jag programmet uppvärmningen. Det är 15 min före ordinarie sändning men bara på webben. Popsen sitter och förbereder sig tillsammans med sina kollegor. De anropar experterna ute på fältet. Det är ett helt underbart program där man får lite bakomkameran känsla. Se gärna det. 18.00 på svtplay varje dag. Här är en länk.

Lyssnade också på alla låtar inför melodifestivalen ikväll. Det känns bättre än förra veckan, det är i och för sig inte så svårt :)

Nu ska jag ut på en liten roadtrip till Övik där jag ska träffa syrrans med familj, mysigt.

En liten låt som fick mig att börja sjunga lite opera :)

Soffbord

Efter jobbet idag for jag igen för att titta på soffbord. Jag var på en möbleaffär jag inte varit på men hittade ingenting. Jag åkte tillbaka till em som jag tidigare varit på för att checka av igen. När jag gick genom affären hittade jag inget men fick idén att jag skulle fråga någon som arbetade där. Fick se i en katalog och hittade mitt bord :)



Det är detta bord men med en vit skiva. Det som är bra är att det är 70cm i diameter så det kommer att passa som en smäck förhoppningsvis.

Nu hejar jag på Helena Jonsson. Heja, heja...

lite om veckan

har varit en riktigt dålig bloggare på slutet. Det är så dumt med OS. Jag fastnar framför det och har inte tid att blogga ej heller tar man sig i säng så man blir lite trött. Det är ju dock väldigt roligt att se på OS, gillar curlingen skarpt.

I måndags var jag på ett seminarium för att jag gjort den tredje uppgiften i PIM. Pim är ett datakörkort som alla lärare ska göra. Om vi inte gjort det tar de tillbaka våra datorer. Det var i alla fall jätte trevligt med ett litet avbrott från allt annat på jobbet.

På tisdagen var jag och köpte lite pärlor på pearlized. Jag hade en beställning på ett halsband men hade inte kvar en speciellt hjärta. Jag gick då in på pearlized och frågade. Hon hade den inte men skulle skicka iväg en bild till några leverantörer. Fick ett mail bara några dagar senare om att hon nu hade hjärtat hemma. Det kan man kalla service :) Köpte det och lite annat...går ju inte att bara köpa en grej...

På tisdagkväll åkte jag till Cicci och Jonas för semelfika...underbart med nisses semlor. Tänka er att han gjorde 8000 st semlor på fetisdagen...det är ju helt otroligt.

Igår gjorde jag nog inte så mycket annat än att se på os. Anjas krasch var riktigt otäck att se...hoppas att hon klarar sig bra och att återhämtningen gått bra. Känns smått overkligt att hon ska kunna göra kombinationen i kväll.

En låt på det här. Det är ju schlager nu varje vecka och här kommer en av mina gamla schlagerfavoriter.

Storstädning

Igår blev det ingen rensning utan städning. Det var dammtussar överallt. Tog fram dammsugaren och dammsög. Dammsög på varje list och till och med på tapeterna i hallen där det var damm. Hur kan dammet fastna på tapeterna? När man väl börjat ser man damm överallt. Det västa med att städa är att dammet kommer tillbaka så fort...

På eftermiddagen åkte jag till Cicci, Jonas och barnen. Vi åt en härlig citronkyckling. Den ska jag göra någongång, super god. Vi såg naturligtvis melodifesivalen och vi var inte imponerade. Tycker inte allt någon låt var så där jätte bra, svagt startfält. <det var ju tur att Andreas gick vidare för den kändes mest kvalitativ.

Sen hade vi ju hoppats på att skidskyttetjejerna skulle ta hem några medaljer men inte det inte.

Imorse vaknad jag 7, lite för tidigt. Efter lite vatten och nässpray gick det bättre och sov till 10. Det var skönt.

Nu önskar jag alla en fin alla hjärtans dag.

Slutet på arbetsveckan

I onsdags så kom jag hem från jobbet i rätt bra tid. Hemma så hade jag fått ett brev från posten. Jag klickade hem en filofax under helgen och det var den som kommit. Min gamla kalender hade blivit så ful i hörnen så det var dags för en ny. Tycker att det är lite maffigt med en filofax då man känner sig så viktig.



Innehållet är speciellt för lärare så den hade men massa bra funktioner.

Var även i väg på pärlaffären och handlade lite. Har fått tillbaka lite sug så jag pärlar lite nu och då.

I torsdags så stannade jag kvar på jobbet för att rätta några prov. På kvällen hade vi övning med jäntorna. Vi ska sjunga i Bjurholm i mars så vi startade övningen. Det är kul men vi måste sjunga ihop oss lite mer för att det ska låta riktigt klockrent.

Igår efter jobbet var vi ett gäng kollegor som var på afterwork på operan. Väldigt trevligt att träffas utanför jobbet och äta lite buffé. Speciellt skönt att slippa laga mat.

tisdag 9/2

På tisdagar har jag sovmorgon. Det är så skönt att stiga upp en timme senare och på något sätt känns det mindre stressigt då.

Imorgon har vi ett seminarium om en bok vi ska ha läst. Jag har ju naturligtvis inte läst boken och kom på det nu i början av veckan. Det är så typiskt mig att inte ha koll på sådan saker. I alla fall hittade jag inte boken förrän idag så jag har läst 94 sidor och har nu bara kvar 8. Det ska jag nog hinna. Det går ju som fort när man känner att det är intressant. På jobbet hittade jag på en massa saker att göra för att slippa läsa. Jag rensade bla ut gamla pennor i pennkrukan :)

I kväll har jag varit på en träff om hur vi i EFS västerbotten ska ha våra distriktskonferenser och årsmöten. Det är en bra grupp. Vi har träffats två gånger och nu är det slut, kanon. Inte så betungande med andra ord.

måndag 8/2

Tja, idag har det inte hänt så mycket spännande. Jag hade för första gången på länge en riktig mastodont lektion i No. Det var riktigt uppfriskande. Jag skrev så whiteboardpennorna tog slut en efter en :)

Efter jobbet hade jag tid hos min optiker för linskontroll. Mina linser som jag har nu är riktigt sunkiga så jag behöver nya. Jag hoppas att de nya dimper ner inom en snar framtid.

Då jag ändå var på stan gick jag förbi på village och kollade soffbord. De hade några fina med de var alla jättelåga. Så jakten går vidare...

Söndag

Startade dagen med ytterligare en liten rensning. Jag gick igenom alla gardiner, kuddöverdrag och dukar. Det blir ju en hel del så jag tänkte att de jag vet att jag aldrig kommer att använda igen kan jag försöka sälja på loppis i sommar. I Piteå har de varje lördag på sommaren loppis i badhusparken. Det är hur kul som helst om man får sälja :) Gick också igenom lite under diskbänken. Funderar om krukor verkligen behöver vara i lägenheten...kan man ta ner de till förrådet? Ja, har inte bestämt mig än. Nu låter det verkligen som att det inte finns några grejer kvar hos mig men jag kan försäkra er om att så inte är fallet. Det är bara skönt att få bort saker. Sen är det som att när man väl börjat så blir man så inspirerad att fortsätta att det bara går av farten. Nåja, ska inte uttråka er ytterligare med detta.

Jag tog mig sedan en promenad i det underbara vädret. Jag var hur påpälsad som helst och höll nästa på att flyta bort. På vägen gick jag förbi en blomaffär och köpte tulpaner. Lite fint att titta på när man äter frukost på morgonen. Sen fortsatte lyxet då jag köpte en riktigt tjock inredningstidning. När jag kom hem satte jag mig i divanen och lyssnade på Salem och mös med tidningen, underbart. Det är söndagsmys det.




Har i helgen också satt upp två kalendrar över 2010, lite på tiden eller hur ;)


Kalender över mina superfina syskonbarn som jag fick i julklapp.


Kalender som min förra kollega Lena har gjort. Hur fina bilder som helst.

Yes :)

Jag gillar ju Salem al Fakir skarpt redan innan melodifestivalen så redan innan hoppasde jag på honom. Då var det ju härligt att han fick gå vidare direkt. Låten var bra, lite trist att han bara satt vid pianot hela tiden men helt rätt att han gick vidare. Jag röstade faktiskt.


Salem från allsång på skansen. En underbar låt som heter Good Song.

Sen är jag ju lite små kär i Ola så jag hoppades på honom i smyg. Han är ju inte riktigt klockren sångmässigt men låten var katchi. Han borde också ha jobbat mer på sitt framträdande. Det hade nog gått ännu bättre för honom om han haft dansare och dansade lite själv.

Kikade efter syrran men såg henne inte i bild tyvärr :(

Mera rensning

Idag har jag igen fortsatt med min rensning. Jag har rensat i skåpar, lådor och garderober. Det har resulterat i en liten låda med loppisgrejer, en påse med elektronik och tre påsar med tidningar och några skräppåsar. Det är inte klokt vad man samlar på sig. Jag gjorde också en storrensning bland mina smycken. En hel del fick åka till loppislådan och några renoverade jag med lite nya kedjor och längder.

Finns mer att rensa men man måste ju göra det hela lustfyllt. Gjorde ingenting i förrådet så där finns mer att köra till återvinningen.



Nu längtar jag bara till melodifestivalen. Jag ska till en av mina kollegor och det ska bli riktigt trevligt. Syrran är på plats i Fjällräven center så kanske får man en skymt av henne. Jag ska hålla utkik.

Melodifestival

I kväll är det melodifestival i Övik. På svt´s hemsida kan man tjuvlyssna på 1 minut av alla låtar. Det låter ganska mycket som man är van vid. Tycker att Salem al Fakris låt verkar bra. Hoppas att han går till final. Det är härligt att detta spektakel nu äntligen sätter igång :)

Här lyssnar du på låtarna.

Spruta

Idag har jag så äntligen tagit sprutan mot svininfluensan. Jag var ju som sjuk början av december och när jag blev frisk ville jag inte vara borta från jobbet om det skulle bli biverkningar. Sen var jag och skulle ta den i slutet av december men då var kön så lång att jag vände. Idag var det bara fyra framför mig så det gick fort. Hoppas nu att jag inte får några biverkningar.

Uppdatering 22.20: Känner ingenting av sprutan. Har dock hört att det är andra dagen man känner av den.


Uppdatering fredag 10.15: Känner ingenting av sprutan i armen. Jag är riktigt seg och känner att det är något i kroppen. Det går dock ganska bra att jobba.


Uppdatering fredag 17.00: Har precis kommit hem från jobbet och är frusen och känner det som att jag verkligen håller på att bli sjuk. Det är som att febern är på väg att bryta ut.


Uppdatering fredag 23.00: Känner mig fortfarande seg och febrig fast jag inte har feber. Nu ska jag sova och hoppas på att det är borta imorgon.


Uppdatering lördag 9.00: Känner mig pigg. Tror att effekten av sprutan är slut nu...perfekt nu när det är helg :)

Stan

I går efter jobbet for jag direkt en sväng på stan. Byglarna i två av mina bh:an har gått sönder så jag var i behov av nya. Har numer en favorit affär, Change, där jag tycker att de har jättebra bh:ar. När jag betalt fick jag mina varor i en mycket fin påse. Det ser så exlusivt ut med papperspåsar med rep som handtag. Var även förbi på tehörnan och köpte ett nytt te, vårkänsla, kanske inte riktigt rätt i tiden men det luktar underbart. Jag handlade även ett par strumpor som går till knät. Har som sett på andra att det kanske är lite inne. Men jag vet inte riktigt om det blev så snyggt.