coycoy

Blogg om livet, smycken och annat

Pynt

Satte i alla fall igång igår med att pynta. Jag tog upp allt pynt från källaren och satte upp ljustakarna och stjärnan. Jag gjorde också en ny adventsljustake med lite tjockare ljus och metallsiffror som jag knytte runt ljusen. Jag har dammtorkat överallt och nu väntar dammsugningen. Har haft lite problem med gardinerna i vardagsrummet då de är röda men inte samma röda som mattan. Hängde därför upp de lite provisoriskt och insåg att det passade bra. Tur, då slapp jag köpa nya. Tycker också det är svårt med köksbordet och vad jag ska ha för pynt där. 


Den nya adventsljustaken.


Vardagsrummet, ska bara hänga upp gardinerna.


Sovrummet


Köket. Jag är lite less på denna ljusstake. Jag har ju en i vardagsrummet också men det är arvegods dessutom har hela släkten denna ljusstake. Tja, vi får se om det blir en ny...

Ikväll ska vi sjunga med jäntorna så det är bara att ladda.

Adventspynta

Jag är nog förmodligen den enda som verkligen inte känner för att adventspynta. Det känns så jobbigt att bära upp allt från källaren och städa hela lägenheten. Tycker också att jag bara har fult pynt. Åh, vad neg jag är...nu ska jag ta tag i detta och fixa lite advent.

Snart advent

Jag har som kommit fram till att det är 1:a advent till helgen. Jag har inte riktigt hunnit fatta det. Det kan ju bero på att jag bott inomhus i en och en halv vecka och varit helt världsfrånvänd. Jag måste få upp alla grejer från källaren innan söndag. Det är ju som lite mysigt att pynta men lite jobbigt att behöva storstäda innan. Har funderat lite över vilka ljusstakar jag ska ta upp och om jag eventuellt ska köpa någon ny. Jag har ju för många redan men jag har ingen riktigt stilrent designat. Ljusstakarna nedan tycker jag är riktigt snygga men de är också riktigt dyra. Jag får se hur jag gör. Mysigt ska det bli att få in lite mer ljus. Det kan behövas i detta novembermörker.





Hårspännen

Jag har en vana och det är att jag alltid har snedbena och sätter upp luggen med ett hårspänne. Jag tycker inte om när håret hänger ner i ögonen och jag passar inte i lugg. I alla fall i morse när jag skulle sätta upp luggen så hittade jag inga fina hårspännen. Jag tycker att man köper hårspännen titt som tätt men hemma får man söka med ljus och lykta efter de. Jag for därför på HM efter jobbet och köpte nya. Utbudet och priset är bra där så därför blir det främst på HM jag handlar. De hade inte mina favoriter men de nedan fick duga. Kände mig lite tuff som valde de med en blomma på, får se hur ofta de kommer till användning.



Sov i natt välidgt dåligt då jag blev så nervös över hur det skulle gå på jobbet idag. Jag var som skraj att jag skulle må lika dåligt som jag gjorde i tisdags. Som tur var gjorde jag inte det utan har jobbat hela dagen. Känner mig dock lite trött nu så jag ska ta en powernap innan bönegruppen ikväll.

Söndag

Jo, i måndags var jag hemma en extra dag för att återhämta mig. På tisdagen for jag så på jobbet. När jag på eftermiddagen började ha lektioner kände jag bara hur svetten lackade och att jag mådde hur dåligt som helst. Jag for därmed hem. Var sedan hemma resten av veckan så nu känns det väldigt roligt att komma tillbaka och jobba imorgon.

I går var jag på stan en sväng och for sedan och kollade soffor. Jag åkte till em och provsatt soffan där, kollade också upp hur mycket kg kallskum det var i sittplymåerna. Det visade sig innehålla mindre än soffan på mio. Åkte upp till mio och provsatt soffan och den kändes helt rätt. Jag slog därför till och köpte soffan på mio. Den heter Pluz och kommer att ha ett svart tyg. På vänster sida blir det en divan. Det enda som inte känns bra är att den kommer först vecka 4...varför ska det ta sån tid...

På kvällen var jag och Mícke på Lottas krog och åt. Jag beställde en kycklingburgare...riktigt god även om den vanliga burgaren på lottas är lite bättre.



Det var i alla fall väldigt trevligt och skönt att komma ut lite efter 1,5 vecka inomhus. Vi åkte sedan hem till mig och sjöng singstar. Vi är otroligt jämna så det är en kamp på varje låt.

ännu en uppdatering

Jag kunde tyvärr inte fara till Skellefteå på lördagen hur mycket jag än ville. Jag hade inte så mycket feber 37.2. Men kände mig hänging och slutkörd. Spenderade i stället lördagen som alla andra sjukdagar med datorn, sukoku och tv:n.

Tittade på körslaget och hoppades att Olas kör skulle vinna, vilket de gjorde. Läste dock i tidningen idag att de plagierat vinnarkören i Storbrittanien på en del låtar...inte bra...

Har också läst min kära systers önskelista till både Gustavsdop och julklappar. Många av de saker som hon önskat till Albin och Gustav går att få tag i på nätet. Lekvira är en jätte mysig site där det finns underbara leksaker, dock lite dyra. Är inte den här dockan för mysig.


Idag har jag ingen feber men förkylningen och febern har tagit ut sin rätt. Blir helt slut och svettig för ingenting. Jag har därför beslutat att jag blir hemma imorgon också och börjar jobba på tisdag. Jag har inte tänkt att få något återfall. I eftermiddag har mamma och pappa varit här. De hade med sig middag som var gjort på ett kick. Härligt med mat som är lagad och inte micromat som är det enda jag orkat göra den senaste veckan.

sjuk uppdatering

Jag hade igår onsdags fortsatt feber. Den ökade lite mot kvällen men så brukar det ju vara. När man tar alvedon går ju febern ner men då svettas man dess mer.

Idag har jag också feber men den har varit lite lägre än igår. Hoppas att det går åt rätt håll. Fick idag hur mycket snuva som helst så det var bara att börja med nässpray. Tror att jag fick den pga man svettas ibland och fryser ibland.

Vill nu bara bli frisk...nu, nu, nu. På lördag har Johan A 30-års fest i Skellefteå som jag gärna skulle gå på.

Det enda jag gör är att ligga i sängen, sova, lösa sudoku, surfa och se på tv. Låter kanske bättre än vad det är.

Sjuk

Jag kände idag under eftermiddagen att nu känns det inte bra. Jag tog en alvedon och kunde vara kvar på jobbet tills det var slut. När jag sedan kom hem lagade jag mat och la mig i soffan. Kollade tempen och hade då 37.8. Kollade sedan lite senare och den har stigit till 38.3. Jag har inte tänkt att bli sjuk men är hemma från jobbet imorgon i fall jag skulle smitta någon. Det här är inte kul på något sätt...hoppas jag tillfrisknar snabbt, hoppas jag tillfrisknar snabbt...

Ny soffa

Jag har som funderat på att skaffa mig en ny soffa. Den jag har i dagsläget är en ikea-soffa som börjar vara en 10 år och rätt nersutten. Det är ju dock hur svårt som helst att bestämma sig vad man vill ha. Det man sen vill ha ryms inte i lägenheten. Jag har i alla fall kommit fram till att det blir en tre-sittsig soffa där ett av sätena är en schäslong så man kan sträcka u benen. Jag också sållat ner alternativen till två st. Den ena är en soffa som heter dialog och kommer från em-möbler. Den andra heter Pluz och kommer från mio. De kostar lika men den ena har ett dyrare tyg som var grymt snyggt. Jag kan bara inte komma ihåg vilken som var skönast. Måste nog iväg och prov sitta de igen. Det är ju trots allt komforten som är viktigast.  

Kanske man skulle satsa på någon av de nedanstående?!







Helgen

Denna helg öppnade pearlized sin nya butik i Umeå. De har haft allting hemma hos sig men nu fått en egen lokal. Jag for dit på lördagen och tänkte shoppa lite. Det är ju inte så jätte stort och det var en hel del folk så jag kom inte riktigt fram till det jag skulle ha så jag blev inte så fattig. Var sedan på stan för att fixa en present till Jonas som fyller år idag. 
 
På kvällen åkte jag till Holmsund för att umgås med Cicci, Jonas och barnen. Vi hade det riktigt trevligt. Vi såg en film "Johan Falk" den var mycket bra...ganska hemsk...inte så lik övriga svenska kriminalfilmer.

Idag har jag varit mötesvärd på kyrkan. Barnkören sjöng och de visar sån glädje att man blir alldeles varm i bröstet. For efter kyrkan till pärlbutiken igen och gjorde kompletterande inköp.

Farsdag idag så jag åkte hem och åt middag och tårta. Hade köpt med min två tidningar till pappa. Det är ju svårt att veta vad man ska köpa men det blev bra.


Världens bästa mamma och pappa.

Har sedan suttit och rättat lite prov och nu sett ensam mamma söker...verkligen feel good tv.

veckan

Veckan som gått går nog till historien. Den har varit fruktansvärt tung. Jag har varje dag haft utvecklingssamtal och då kommer man inte hem så tidigt på kvällen. Får väl skylla mig själv lite där. I onsdags var vi tvugna att gå på en föreläsning på kvällstid. Föreläsningen var bra men det känns konstigt att man lägger en föreläsning på kvällen och inte på en studiedag. På jobbet har det inte varit en lugn stund...stress, stress. Nu hoppas jag att det är över och man kan gå tillbaka till en mer normalnivå jobbmässigt. Jag har inte ens orkat sätta på datorn när jag kommit hem så därav inga inlägg.

Nu är det lördag och det är så skönt, jag njuter.

Helgen

I lördags sov jag ut hemma hos syrran. Det är så mysigt att vakna av barnprat. Det är som så skönt att vara hemma hos syrran. Stort hus, trevliga föräldrar och underbara syskonbarn.


Fin bild på hela familjen.

Vi for ganska direkt efter frukost iväg till Nävertjäl där det var hantverksmässa. De har bara hantverk inget annat tjafs. När vi kom dit hade redan mamma och pappa kommit dit. De hade smällt upp ett stort tält där det var en heldel utställare och ett café i mitten. Det fanns sedan utställare ute och några stycken i bygdegården. Man blir inspirerad att hålla på själv med hantverk när man ser hur kreativa folk är. Det finns bland annat ett företag som säljer hemstöpta ljus, ljuskronor osv. Det  är helt fantastiskt fina. Jag köpte inte så mycket men en mössa och ett rönnbärshjärta blev det.





Vi umgicks sedan hemma hos syrran och vi åt god lax. Mamma och pappa hade tagit med lite grejer från vinden hemma till Albin bla en dockvagn som han lekte mycket med. Jonas hade hyrt en film, fickvänner från förr, som vi såg på kvällen. Tyckte nog inte att den var så bra men huvudrollsinnehavaren är ju fin. Sedan snabbsåg vi körslaget på 20 min.

Idag vaknade jag vid 9 och tio i 10 åkte jag till Umeå för att hinna till kyrkan. Jag blev lite sen men det var ljuständning och det kändes som bra en helg som denna.